Става дума за ниобий - метал, който е изключително важен

...
Става дума за ниобий - метал, който е изключително важен
Коментари Харесай

Fujitsu започва ликвидацията на руското си подразделение

Става дума за ниобий - метал, който е извънредно значим за стоманодобивната индустрия и е прочут със свръхпроводимите си свойства

Емил Василев преди 40 секунди 0 Сподели

Най-четени

ТелефониСветослав Димитров - 14:36 | 14.10.2023

Кои функционалности да деактивирате, с цел да работи смарт телефонът по-дълго?

IT НовиниДаниел Маринов - 18:33 | 14.10.2023

Антената на Wi-Fi рутера ви евентуално е ориентирана неправилно – ето верния метод

АвтомобилиДаниел Десподов - 18:09 | 15.10.2023

Евтиният модул REVR единствено за 10 минути трансформира ДВГ автомобил в хибрид (видео)

Емил Василевhttps://www.kaldata.com/

Японският разработчик на електроника и снабдител на инфраструктурни решения Fujitsu стартира разпродажба на съветското си поделение Fujitsu Technology Solutions LLC. По данни на работа „ Rusprofile “, процесът на разпродажба на съветския бизнес на Fujitsu е почнал през август, само че за него се разбра едвам в този момент, оповестява РБК. Очаква се Fujitsu Technology Solutions да бъде ликвидирана през август 2024 година.

Fujitsu е профилирана в решения за възстановяване на екологосъобразността на бизнеса (намаляване на въздействието на производството върху климата, усъвършенстване и дигитализиране на производството и логистиката и т.н.), както и в софтуерни и ИТ услуги. Компанията също по този начин доставяше портативни компютри и съставни елементи на съветския пазар.

Руското поделение на компанията е записано през май 2003 година. 99% от уставния му капитал е благосъстоятелност на холандската конструкция Fujitsu Technology Solutions B.V., а останалият 1 % – на немското поделение Fujitsu Technology Solutions GMBH.

След събитията в Украйна, Fujitsu прекрати доставките на артикули и услуги за Русия, макар че към момента не е оповестила обществено цялостното си отдръпване от съветския пазар. След прекъсването на активността приходите на Fujitsu Technology Solutions спадат с 24% на годишна база до 675 милиона рубли (6,9 милиона долара) през 2022 година. Загубите за интервала възлизат на 119 милиона рубли (1,2 милиона долара), макар че година по-рано компанията е отчела чиста облага от 63 милиона рубли (647 хиляди долара). Компанията е имала 40 чиновници в Русия.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР