Статуята на търговеца на роби Едуард Колстън е заменена в

...
Статуята на търговеца на роби Едуард Колстън е заменена в
Коментари Харесай

В Англия замениха статуя на търговец на роби със скулптура на протестиращ

Статуята на търговеца на плебеи Едуард Колстън е сменена в Бристъл тази заран със скулптура на един от протестиращите , чиито яд докара до събарянето й, написа " Гардиън ".
 Снимка 488165
Източник:

Миналия месец протестиращи от придвижването " Животът на чернокожите е от голяма важност " събориха статуята на търговеца от XVII век . На нейно място е сложена статуята на Джен Рийд , която взе участие в демонстрациите. Новият монумент е повдигнат от екип, управителен от майстора Марк Куин.
 Проверка на паметниците в Лондон след събарянето на скулптура на търговец на плебеи
Проверка на паметниците в Лондон след събарянето на скулптура на търговец на плебеи

Комисията за разликите в обществената среда ще прегледа опцията

Докарана с два камиона преди 05,00 часа, екип от 10 души бързо сложи фигурата на Рийд с вдигнат пестник във въздуха. Тя съобщи, че скрито е работила с Куин по концепцията от седмици. Властите са изцяло сюрпризирани от дейностите на екипа.

На плинта (плочата, служеща за основа) е написано " Животът на чернокожите е от голяма важност ".

След деликатно обмисляне, с цел да се несъмнено, че статуята може да бъде издигната задоволително бързо преди управляващите да дойдат, колите напуснаха мястото 15 минути след идването си.

" Знаех, че ще се случи. Те бяха толкоз ефикасни ", разяснява Рийд, която се снима пред статуята с вдигнат пестник във въздуха.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР