Статутът на Крим е решен за Русия и Москва няма

...
Статутът на Крим е решен за Русия и Москва няма
Коментари Харесай

Статутът на Крим не подлежи на обсъждане: Москва

Статутът на Крим е решен за Русия и Москва няма да разисква този въпрос с Украйна или с някоя друга страна, съобщи представителят на Кремъл Дмитрий Песков пред публицисти в сряда. Той разяснява резултатите от мирните договаряния в Турция.

Предложенията на Киев за съглашение явно включват ангажимент за разрешаване на териториалния спор за полуострова без потребление на мощ.

 

Крим е част от Руската федерация. Според нашата конституция ние не можем да обсъждаме с никого ориста на съветските територии, ориста на съветските райони. Това е изключено ", споделя служителят.

Крим гласоподава да се причисли към Русия през 2014 година на оспорван референдум, откакто подкрепеният от Запада прелом в Киев смъкна украинското държавно управление с принуждение. Киев твърди, че вотът е нелегитимен, и в този момент назовава Крим краткотрайно окупирана украинска територия. Украински публични лица обявиха, че никога няма да се откажат от претенциите си над района.

Крим е част от Русия до 1954 година, когато руското държавно управление го трансферира под контрола на Киев, до момента в който двете страни са част от съюзна страна.

 

 

По време на мирните договаряния в Истанбул във вторник украинската делегация показа на Русия документално предложение за разрешаване на въоръжения спор сред двете страни. Според Москва Украйна е декларирала, че е подготвена да се ангажира да остане неутрална страна и да не приема непознати войски на своя територия. Киев съобщи, че в подмяна желае гаранции за сигурност, сходни на тези на НАТО, от водещите международни сили, в това число Русия.

 

 

Главният договарящ на Русия, Владимир Медински, съобщи, че Украйна се стреми да включи " елементи " от Донецка и Луганска област в определението на своята територия за задачите на гаранциите за сигурност, и акцентира, че не е наложително предложенията на Украйна да бъдат включени в окончателния документ. През февруари Москва призна републиките в Донбас за самостоятелни страни.

Песков съобщи, че по-късно денем основният договарящ на Русия би трябвало да направи спомагателни обществени изказвания за постигнатия прогрес, който съветското държавно управление счита за обещаващ, само че към момента непретенциозен.

 

Снимка: Спутник
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР