Статусът на заявлението за издаване на документи от Агенцията по

...
Статусът на заявлението за издаване на документи от Агенцията по
Коментари Харесай

Проверяваме по електронен път документи в кадастъра

Статусът на заявката за издаване на документи от Агенцията по геодезия, картография и кадастър могат да бъдат проследявани на страницата на Агенцията, без да се постанова жителите да вървят на място в офисите на службата. Такава опция дава кадастрално-административната осведомителна система " КАИС " на адрес https://kais.cadastre.bg/bg/Services.

В системата могат да се подават по електронен път заявки за нанасяне на настъпили промени в кадастралния указател на недвижимите парцели, издаване на схема за парцел или постройка в урбанизирана или неурбанизирана територия, даване на копие от кадастрална карта в графичен тип и други.

В онлайн портала могат да се заявят и разнообразни типове информации - за граници и кадастрална информация за парцели, информации по кадастрална карта, за притежателите и носителите на други вещни права за един парцел от кадастралния указател на недвижимите парцели, копия от кадастрални карти в графичен тип, извадки от кадастралната карта с данни от кадастралния указател на недвижимите парцели за един парцел, копие на кадастрална карта в дигитален тип без данни за собствеността и други. 

За цялата страна от началото на годината до момента подадените заявки за услуги от АГКК са близо 70 хиляди, като единствено 10% от предоставяните от организацията услуги са декларирани електронно, оповестява Министерство на регионалното развитие. 

Само в София месечно се подават над 7 хиляди заявки, приблизително на ден това са по към 450 индивида, минали през офисите на АГКК, а в цялата страна – приблизително дневно са към 2 000 индивида. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР