Статус във Фейсбук на млад рехабилитатор се превърна в една

...
Статус във Фейсбук на млад рехабилитатор се превърна в една
Коментари Харесай

Рехабилитатор се оплака, че е уволнен, след като обявил във Фейсбук заплатата си

Статус във Facebook на млад рехабилитатор се трансформира в една от най-коментираните изявления през последните дни. Месут Юркюш споделил своята унизително ниска заплата от 388 лв. в обществената мрежа и счита, че това е повода незабавно по-късно да бъде уволнен от работа. Шефът му обаче отхвърля това.

Ето какво е написал младият мъж:

" Учих 3 години за рехабилитация, по-късно учих още 2 години магистратура кинезитерапия. И с копнеж влезнах да работя по специалността. За страдание, трудът на един здравен експерт в България се прави оценка с 388 лева Срам ме е да работя по специалността ".

" Бях на цялостен работен ден. Това е действителната ми заплата. Исках хората да схванат какъв брой получава един млад медицински експерт. На идващия ден бях привикан от един чиновник и ми беше казано, че в случай че не изтрия обявата, ще ме уволнят. Аз не го направих. Уволниха ме. Отново написах статус, с цел да опиша станалото ", описа Юркюш.

От управлението на Комплекса за рехабилитация обаче настояват, че мъжът е злоупотребил и повода за уволнението е отсъствие на работа. Директорът на " ПРО " ЕАД - Павел баня Христо Чаушев е безапелационен, че възнаграждението на Месут е било 600, а не 388 лв..

" Това е стартова заплата, тъй като той няма никакъв опит по специалността. Освен това получаваше ваучери за храна, беше му обезпечен и превоз . Причината за неговото освобождение не е обявата, макар че той няма право да популяризира фирмени данни. Мъжът беше уволнен, тъй като постоянно отсъстваше от работа, без да има основателна причина ", съобщи Чаушев.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР