Статията е публикувана и във Фейсбук страницата на Кеворк Кеворкянkevorkkevorkian.comснимка:

...
Статията е публикувана и във Фейсбук страницата на Кеворк Кеворкянkevorkkevorkian.comснимка:
Коментари Харесай

Кеворк Кеворкян: Предпочитат да дочакат Плевнелиев

Статията е оповестена и във Facebook страницата на Кеворк Кеворкян

kevorkkevorkian.com

фотография: Булфото

В ПАМЕТ НА М.

Всичко у нас се прави на парче, и то при последна потребност.  Власт ниците не желаят да огледат цялата картина - за какво да си скапват кефа.

Кърпят – ден за ден.

Подхвърлят девет лв. еднократна награда на пенсионерите, тъй като те пък към момента не желаят да изоставен мизерния си животец, проклетниците – и незабавно ги не помнят.

Или се изръсват с повече от 30 милиона, с цел да спасят Перник от безводния геноцид – колкото поетапно да изгърми водопроводната система на града и перничани, които също са си едни проклетници, отново да ореват орталъка.

Перник е закърпен, за останалите стотици селища ще мислим, като им пристигна времето.

Българското време – то все закъснява.

Един ден  Власт та се сеща за язовирите – тъй като цяло село е удавено, проклетото.

Следват приказки на аба, както се показва Народът,  Власт та се чуди, кой го е нахендрил там язовирът, проклетият. Дори не е ясно, кой го има.

Тия истории са безчет, Народът към този момент не се стряска от тях, той си знае, че страната е пробита отвред.

Специално отгледани мизерници не престават да оправдават всички провали с греховете на соца – въпреки че, в случай че разровят гроба му, даже костите му няма да открият.

Обаче и много рационални хора одобряват тия оправдания за допустими. Иначе ще им се наложи от заран до вечер да припяват песента на Ицо Хазарта – този същински бунтовник – „ Заради тебе “/по стихотворението на Христо Петров: „ Я кажи поради мене ли си толкоз беден… поради мене ли си толкоз мизерен… толкоз наведен… “.

Няма да припяват – ще си останат наведени – в този нашенски специалитет „ Разумни и Наведени “.

И ще предпочетат след години да гледат с трогване, по какъв начин Плевнелиев споделя по малкия екран на внучетата си: „ Аз, дедовите, в случай че не бях отишъл с бронетранспортьора в Бисер, още по-голяма пакост щеше да стане. Ако знаете каква дупка в язовира запушвах ей с тези си ръчички “.

Нищо не свързва Живота ни в едно цяло, оставили са го да се разпадне, да се разложи изцяло. Кеф огромен за  Власт та.

Щяха да обследват годността/сигурността на над 200 пътни уреди. Щяха да ревизират и няколко стотин язовира. Щяха.

Предпочитат да дочакат Плевнелиев да споделя, по какъв начин е подпирал виадукт на автомагистрала „ Хемус “ с гръбчето си.

Най-сладко е да управляваш една страна ден за ден – изключително, в случай че събитията са ти я оставили в ръцете за дълго.

И да я управляваш с хора, които се случват от ден до пладне – могат да се търкалят във  Власт та години наред, само че все си остават еднодневки.

Навремето проф. Чирков направи нещо неприемливо по тогавашните стандарти – разпита учен Николай Тодоров, препоръчан за ръководител на Великото национално събрание/1990 година, дали е задоволително здрав за този виновен пост. Абсолютно допустим въпрос за всяка естествена страна, само че тук прозвуча напряко кощунствено, като че ли Чирков подлагаше претендента на някакво изключително злокобно мъчение. Впрочем, Чирков си беше подобен – той си въобразяваше, че идвайки със своя немски опит, придвижва напряко Германия тук.

Академик Тодоров стана началник на Великото заседание, той беше академик със забележителна известност. Какви ли въпроси обаче трябваше да задава Чирков на някои от идващите парламентарни шефове, с цел да не наподобява прекомерно свиреп – да вземем за пример, на Цецка Ц. или Караянчева?

Как щяхме да разберем, какъв ще е приносът на тия хора, откакто персоналният им опит не може да се опише по никакъв метод, просто тъй като не съществува.

„ Как си с главата? “ – даже този въпрос към този момент не прави работа.

Кадровият кърпеж е явен от години. Преди много време министър на опазването на здравето бе цанен/нает след бърза сгледа край една бензиностанция – той беше одобрен експерт в своята сфера, обаче без никакъв управнически опит. Мина и си отпътува скорострелно, обаче остави след себе си куп смехории.

Тия дни назначиха нов заместител министър на околната среда – и гордо оповестиха, че дамата се занимавала с тази проблематика от много години – основно, като замърсявала околната среда със завода, който управлявала.

На никой към този момент не му прави усещане, че много управници живеят с подправена визия за самите себе си, вдетиняват се в тази визия и могат да издерат очите на всеки, който се усъмни в качествата им или им подскаже, че са пропуснали цели ери в мнимото си развиване.

Иначе нощем се кръстят, чудото, което ги е сполетяло, да не ги зареже. Не си дават сметка, по какъв начин тъкмо са се състояли.

Това е кадрови кърпеж с  шизофреници .

Кадровите издънки са безчет – в действителност, следим един безконечен фестивал от  срам и; множеството от тях към този момент са постни, скучни – като че ли избират някого, с цел да го сменят. Пускането на кръв е рутинна процедура.

Втвърдява се и убеждението, че случайниците или дори откровените кретени напредват по-лесно.

Никой не си прави труда да покрие кадровия разпад – хайде, да не е с копринено юрганче, като това на Симеончо, само че и една парцалива рогозка им се свиди.

Когато през февруари 1990 година показах и открих за българската аудитория Симеон от Мадрид, няколко десетки дами на напреднала възраст ми се обадиха, че са ушили детското юрганче на Симеончо, досаждаха ми дълго време, всяка от тях твърдеше, че таман тя – единствена – е изпълнила тази историческа задача.

По-късно пък - дедо Симеон към този момент беше минал през премиерския кабинет – се чу, че някаква дама още преди време му ушила сако с 77 джоба – удивително просветление, нали.

Сега, в наши дни, сходни хрумвания наподобяват нелепи и даже жалки – в съпоставяне, да вземем за пример, с Варненската дупка на Гергов, която изпълниха напряко със злато. Свинарите се оказаха по-мъдри от царете.

Да напомня отново една история, която подсказва – още преди близо 20 години – по какъв начин калкулира Бойко човешкия материал, с цел да ушие личния си юрган.

Веднъж Гергов опявал на Бойко, че „ неговият “ цар/Симеон е взел прекомерно доста. Повторил го няколко пъти и най-после Бойко споделил: „ Ами цар е – ще взима, не е фелдшер като тебе. Ти, с цел да отрежеш мъдете на един коч, би трябвало да питаш ветеринаря! “

Оттогава Б. Б. отряза много мъде, на своя глава никой, само че това не приключи кадровия разгул.

Един от методите за прехрана на Сентръл Парк е програмата му „ Осинови си скамейка “. Срещу седем хиляди и петстотин $ върху пейката ти инсталират възпоменателен плакет. Например: „ В памет на Лео и Ласло – превъзходният човек и благородното му куче “. Или: „ Спри тук и дай почивка на кътните си зъби – всичко ще се оправи “. И още: „ На тази скамейка някой ден Уейн ще изиска ръката на Ким “. Хубаво, нали?

Можем да обогатим тази концепция, ето по този начин: с табелки по столовете в Парламента и Министерския съвет. Ами, какви да бъдат надписите по тях?

Лесна работа, примерно: „ В памет на Мъдото ХХ, което седнал съм тук и мълча “.

А идната ария на Ицо Хазарта може да се споделя „ Вие осиновихте Мъдете “.

Кеворк Кеворкян

" Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и безмълвни могат да бъдат водени като овце на кръвопролитие . " Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не основава ненужно напрежение и да не нарушава главните полезности, върху които се крепи Европейски Съюз.

Личните свободи, като ценене на персоналния живот, независимост на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са предпазени с Хартата на главните права на Европейски Съюз.

Неспазването на тези правила подкопава устоите и разяжда като недоброкачествен израстък ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е предпазена и обезпечена от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за съблюдаване на предписанията и ограниченията, само че посредством осъзнатост, а не посредством упорито всяване на суматоха и боязън.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и рисково е потреблението на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на организация "Една Жена Каза ". Търсете първоизточника извора на информацията в непознатите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в непознатите медии.

Те постоянно търсят сензации и драматизъм, тъй като, за разлика от множеството медии в България, се намират в действителна пазарна конкурентна среда и тематиката "Ковид 19 " им носи преимущество над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разсъдъка си, а не на страстите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически ползи или желае да ви осведоми въз основата на научни експертни данни и числа.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа `` затвори X×За да продължите, би трябвало да се регистрирате в уеб страницата Ако с
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР