Статията (б. ред. - в реномираното германско издание Ди Велт)

...
Статията (б. ред. - в реномираното германско издание Ди Велт)
Коментари Харесай

Нинова пак повтаря ``нито един куршум``, статията в Ди Велт била поръчкова - Политика

„ Статията (б. ред. - в реномираното немско издание Ди Велт) за това, че България е изнасяла оръжия за Украйна е поръчкова, както сподели и президентът. Продължавам да настоявам, че страната ни не е изнасяла оръжие. Нека Кирил Петков и Асен Василев да отиват да изясняват, където би трябвало, в случай че са правили нещо. “ Това разяснява водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова пред бТВ.

Тя разкритикува и думи на настоящия министър на стопанската система.

„ Министърът на стопанската система в служебния кабинет Никола Стоянов споделя, че тази публикация е самопризнание за осъществено закононарушение. Това, което той споделя, е извънредно неуместно. Този човек съобщи, че държавното управление на Германия, на Полша, на Румъния, на Чехия, държавния департамент на Съединените американски щати вземат участие в загадка незаконна скица. По думите му купувачи на българско оръжие са държавно управление на половината европейски страни, половината азиатски, африкански и по този начин нататък. Какво споделя министърът на стопанската система? Имало е скришен проект, половин Европа и Съединени американски щати, и Кирил Петков, и Асен Василев са взели участие в този проект за експорт на оръжие. Още един път споделям България изнася оръжие в над 60 страни, откогато има военна промишленост у нас “, разяснява тя.

Нинова изясни и че при продажбата на оръжие на една страна не я задължава по-късно да споделя какво прави с него.

„ След като страната купувачът става притежател, купува си оръжия от България, дават документ, че е краен консуматор, че го купуват. Те ти споделят - ние сме крайният консуматор. Това е все едно продавате си колата на някой, той взема решение по-късно да я препродаде и вие казвате - не може. Нито един документ няма, в който да се желае от купувача да даде извънредно къде отива оръжието. Единственият излаз, с цел да няма такива спекулации и неистини, да се закрие военната индустрия на България “, обясни Нинова.

Тя разяснява и връчването на третия мандат, като съобщи, че е имала лека вяра, е ще има държавно управление. Според нея обаче отвън политическия правилния звук Румен Радев е дал третата директория на Българска социалистическа партия, тъй като е желал доближаване с българските социалисти, които е предал.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР