Статия на 168 часа“ лансира версията, че председателката на Народното

...
Статия на 168 часа“ лансира версията, че председателката на Народното
Коментари Харесай

“168 часа“ шашна България: Караянчева била без колан при катастрофата, но това ѝ спасило живота?!


Статия на „ 168 часа “ стартира версията, че председателката на Народното събрание е била избавена при злополуката, която претърпя, от това, че била... в нарушаване! Авторката на обявата Галина Ганева се базира на „ експертно “ мнение, съгласно което защитните колани не постоянно избавят живота на пасажерите, а в противен случай, от време на време даже го заплашват.

Интересното е обаче, че специалистът в действителност е прокурор от Шумен, чието има обаче не се цитира. Защо ли?

Ето част от текста на обявата:

" Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева най-вероятно е пътувала без защитен колан и това най-вероятно е избавило живота й, научи " 168 часа " от осведомени със случая.

" При сходен удар, пристегнатият колан прекъсва мигновено сънната артерия и пасажерът умира на място - съобщи пред вестник прокурор от Шумен. - Заявявам го напълно отговорно, защото съм работил по доста пътнотранспортни катастрофи и имам наблюдения. "

“168 часа ” помоли Караянчева за коментар дали е поставила колан, само че до публицистичното привършване на броя нямаше отговор.

" Въпросът дали председателката на Народното събрание е употребила защитен колан или не, ще бъде обяснен в хода на самото следствие обявиха в формален коментар пред " 168 часа " виновни чиновници. - Поне на този стадий не е ясно дали е била препасана. "

В момента се събират доказателства. Назначена е автотехническа експертиза. Тя би трябвало да откри скоростта, с която се е движил автомобилът на НСО и на аудито преди да се сблъскат. Инцицентът стана на основен път Шумен–Силистра, покрай взривеното село Хитрино.

Чия е виновността за злополуката е другият огромен въпрос, който занапред ще бъде изясняван. Районната прокуратура в Шумен образува досъдебно произвеждане за причиняване на междинна телесна щета, оповестиха от Апелативна прокуратура. Вече са разпитани трима очевидци по делото. Експертизата ще даде прецизен отговор по какъв начин е зародило пътнотранспортното произшествие, съобщи след първия оглед Районният прокурор на Шумен Соня Александрова. Засега е ясно, че два насрещно движещи се автомобила са се блъснали. “

Цялата публикация четете тук.

Публикацията в „ 168 часа “ провокира бурни реакции в обществените мрежи. Много от хората я споделят и разясняват яростно написаното. От една страна мненията са негативни поради това, че хората на високи постове в страната наподобява се самозабравят и не съблюдават и обикновени правила, които важат за всички „ простосмъртни “. От друга страна обаче не остава неусетен и обстоятелството, че изданието явно се стреми да оправдае председателката на Народното събрание, както и НСО, които я охраняват и возят, за възможното нарушаване.

За сметка на това се стартира версията, че коланите в колите не постоянно пазят, а могат и да са рискови. Интересно, какво ли би станало, в случай че някой лидер изтъкне този аргумент, в случай че бъде заловен от КАТ без колан? Или пък в случай че вози детето си и не го е обезопасил, тъй като „ пристегнатият колан прекъсва мигновено сънната артерия “, както твърди безименния прокурор.

„ Забрави за правилааата! “ , това е късия подигравателен коментар на известния карикатурист Христо Комарницки за публикацията.

„ Правилата им пречат! Законите им пречат! Конституцията им пречи! Ако Община Варна и централната изпълнителна власт съблюдаваха законите и Конституцията,

- бул. Васил Левски нямаше да мине през трибуните на стадион " Спартак ", щеше да е по-нисък клас и планиран по най-новите концепции на урбанизма;

- Аспарухов парк, щеше да е парк;

- така наречен Рибарско пристанище щеше да е в действителност Рибарско...

Това е освен метод на работа... Това е усещане на заобикалящия ни свят. Това е образование! “ , разяснява във Facebook във връзка публикацията варненският държавник Йоан Каратерзиян. Мнозина споделят това мнение и са уверени, че казусът, реакцията на виновните органи, а също и на медиите по случая с злополуката с Караянчева са прекомерно показателни за обстановката в България.

 

 



Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментар <
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР