Статистиките все по-подробни, а данните за играчите все по-важни. От

...
Статистиките все по-подробни, а данните за играчите все по-важни. От
Коментари Харесай

В ерата на технологиите е нормално и спортът да се възползва от всичко, което иновациите предлагат

Статистиките все по-подробни, а данните за играчите все по-важни. От много години треньорите към този момент не разчитат единствено на образния си скаутинг и нюх, с цел да преценяват играчите. Технологиите, по този начин лудо навлезли в всекидневието, превзеха и спорта. У нас на пазара към този момент съвсем десетилетие се предлага услуга, която наблюдава и прави оценка положението на професионални спортисти.

Вероятно сте виждали под потниците на футболисти, на които са прикачени сходни с функционалностите на GPS-a принадлежности. Именно с това се занимава Владимир Грозданов, който разяснява пред " Арена Спорт " работата си с технологията.

" Това е сходен вид устройство, което тежи по-малко от 50 грама. Стои откъм гърба, на гърба сред плешките на футболистите. При толкоз дребен размер човек мъчно би споделил, че могат се събират подобен голям размер от данни. Устройството обаче може да събере над 12 000 точки в секунда на състезател, което дава изключителна точност на следене на всеки един дребен отклон, всяко едно потегляне към топката, всяко ускоряване, всяко прекъсване. Всяка една информация ние можем да употребяваме, с цел да подобрим физическото положение на играчите и даже да спомогнем за по-бързото възобновяване от травми ", сподели Грозданов пред Българска национална телевизия.

Автор: Стефан Георгиев

Целият материал вижте във видеото.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР