„Статистиката вече и от България, преди това имахме статистика от

...
„Статистиката вече и от България, преди това имахме статистика от
Коментари Харесай

Проф. Иво Христов: След пика на пандемията ще има нарастване на сърдечносъдовите заболявания и смъртност

„ Статистиката към този момент и от България, преди този момент имахме статистика от Испания, Италия и Съединени американски щати, демонстрира, че след пика на вълната, т.е. в падината, има пик на сърдечносъдовите болести и смъртност. И ние тъкмо това изживяхме при предходните талази. По време на COVD вълната популацията е уплашено да върви в лечебните заведения, по-късно тази арестувана вълна се отприщва като яз “, съобщи кардиологът проф. Иво Христов пред БТВ.

В Съединени американски щати се е нараснала точно домашната смъртност от сърдечни болести, която демонстрира, че здравната система не се е справила.

Що се отнася до проекта на премиера Кирил Петков за отпадане на зеления документ при 60% имунизирани против ковид, проф. Петров счита, че „ това звучи прагматично “ и даде образец с Испания, където това е проработило и се е открило като европейска процедура.

„ Там пострадаха доста, само че по-късно се спретнаха и имунизираха огромна част от популацията, към този момент минава пикът и там се върви към по този начин наречената „ грипализация “. Тоест да създадем COVD-19 с клъстерно разпространяване, т.е. минаваме към ендемичен вид “, разяснява кардиологът.

„ Ще бъде пагубно, в случай че този сюжет се осъществя и ще бъде още едно доказателство какъв брой зле се справихме с имунизацията, защото неотдавна в „ Бритиш медикъл джърнъл “ излезе една публикация, която сподели директна връзка сред равнищата на имунизация и заетостта на интензивните кревати. Надявам се това да не се осъществя, тъй като това има и втори аспект. Вторият аспект е, че в случай че се заемат 80% от интензивните кревати с COVD заболели ще ощети другите пациенти с другите болести “, разяснява проф. Петров във връзка показания от премиера Кирил Петков за справяне с ковид.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР