Статистиката показва, че в света има приблизително равен брой мъже

...
Статистиката показва, че в света има приблизително равен брой мъже
Коментари Харесай

Местата, на които няма достатъчно мъже

Статистиката демонстрира, че в света има почти еднакъв брой мъже и дами, само че везните клонят с изгода на нежния пол. На плюс или минус, половият дисбаланс е едвам видим. Разбира се, както във всичко и на всички места, има изключения. Тук приказваме за местата, които страдат от изострен дефицит на мъже. Мъжете там костват тежестта си в злато, а дамите гаснат без мъжко внимание, написа pochivka.blitz.bg.

Комуна Ноива ду Кордейру

В края на 19-ти век тази общественост е учредена от бразилката Мария Сейнорина, която била изгонена от родния си град, тъй като изневерила на брачна половинка си. Трябва да се означи, че тя е попаднала в плен на организиран брак - такава е била волята на родителите ѝ.

Мария повече не се завърнала при фамилията си, заселила се надалеч от цивилизацията, в подножието на хълмовете в живописна бразилска котловина. Скоро дами от цялата страна почнали да се прииждат на това място, образувайки там малко населено място.

Сега общността има към 600 поданици, единствено дами. Много дами са се омъжили и имат деца. Ако им се роди едно момиче, тя остава с майка си, само че синовете и съпрузите им живеят настрана, на няколко километра от общността. Те могат да се виждат единствено в избрани дни.

Интересен факт: преди няколко години дамите в общността написаха послание към всички ергени на планетата в обществената мрежа Фейсбук с предложение да да дойдат тук, с цел да основат семейство.



Туареги

Въпреки обстоятелството, че по-голямата част от туарегите изповядват исляма, традициите на племето са доста неповторими, даже по стандартите на африканския континент. В обитаемоте места на туарегите има мощен дефицит на мъже, тъй че дамите по никакъв метод не отхвърлят на мощния пол.

Жените от племето са прекомерно свободни, могат да имат полов контакт с който желаят и колкото по-често го вършат, толкоз по-голяма е репутацията им. Но тези свободи важат единствено за неомъжените дами и няма значение дали са девойки, разведени дами или вдовици.
`Местата,

Северни Мариански острови

Това са група острови в Тихия океан под юрисдикцията на Съединени американски щати. Числеността на популацията леко надвишава 50 хиляди души, от които към 70% са дами. Този брой непрекъснато се усилва всяка година.

Може би по тази причина на островите царува същински матриархат. Както и в старите положителни времена, мъжете прекарват по-голямата част от времето си в морето в търсене на храна, до момента в който дамите ръководят цялото домакинство. Жената тук е главата на фамилията и тя взема решение всички значими фамилни проблеми.
`Местата,

Европа

Половият дисбаланс се следи и в доста европейски страни, в това число Русия. Там има повече от 11 милиона повече дами от мъжете, т.е. би трябвало има 86 мъже на всеки 100 дами. Подобна е обстановката в Украйна, Естония и Унгария.

Но има страни в света, където мъжете несъмнено не са добре пристигнали. Списъкът на най-„ мъжките “ страни се води от Австралия, в която има по 130 мъже на всеки 100 дами. Следват страните от Източна и Южна Азия - Китай, Индия и Пакистан.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР