Статистиката показва, че Пловдив е мястото с най-много ранени и

...
Статистиката показва, че Пловдив е мястото с най-много ранени и
Коментари Харесай

Пловдив е първенец по катастрофи и загинали

Статистиката демонстрира, че Пловдив е мястото с най-вече ранени и починали при пътно-транспортни катастрофи в страната. За тази година случаите са намалели, настояват от Пътна полиция – досега има със 128 души по-малко ранени и 14 починали по-малко.

„ Тези числа не са задоволителни и не ни успокояват”, съобщи Ботьо Гергинов от пловдивската Пътна полиция в специфичното студио навън на „ Тази сутрин”.

„ Причината за тази статистика е несъобразената скорост – с пътните режими, с ситуацията, неналичието на обикновено почитание към всеки участник в движението”, изрежда Гергинов.

Представители на цивилен организации обаче не са съгласни. Според Катя Кръстева от „ Сдружение гражданско общество в Пловдив” липсва разговор сред жителите, държавните институции и локалната власт.

„ Не може да се основават условия, които да заплашват здравето и живота на хората”, безапелационна е Катя. Тя добавя, че в случай че имаше разговор сред институции и жители, можеше да се изготви общ проект за битка с злополуките.

„ Липсва политика на локалната власт – в Пловдив нямаме разширение на булеварди, новите светофари, които трябваше да контролират придвижването, не го вършат и в този момент градът е доста по-задръстен от преди”, счита Десислава Желязкова, която преди три години е блъсната от автомобил на пешеходка пътека в града.

„ Трябва да има наказуемост, да е видна и за пешеходци, и за велосипедисти, и за шофьори”, счита Десислава.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР