Статистиката до момента сочи, че някои политически партии не са

...
Статистиката до момента сочи, че някои политически партии не са
Коментари Харесай

Бойко Рашков: Някои политически партии не са се отказали да купуват гласове

Статистиката досега сочи, че някои политически партии не са се отказали да купуват гласове. Те желаят посредством закононарушение да заемат още веднъж властови позиции. Свидетели сме на престъпна интензивност на две партии - ГЕРБ и Движение за права и свободи. Това сподели пред медиите министърът на вътрешните работи Бойко Рашков. Той позволи, че такива случаи ще има и на следващия ден, и в неделя.

 38 души арестувани за пазаруване на гласове за една седмица Виж още

Хората желаят да знаят от къде са парите. Не можем да сме наивни, че български политик ще изтегли пари от личната си сметка и ще купува гласове. Това става с пари от " асфалтовата сага ", сподели Рашков и добави, че това не значи единствено автомагистрала " Хемус ", а и поправки на язовири.

Строителството на " Хемус " е кражбата на века, тъй като нямаме различен подобен случай, сподели той. Миналата година - тогава е било огромното разпределяне. Около митингите, които сътвориха огромното безпокойствие към партиите. И по някои от лотовете на Автомагистрала " Хемус " няма подхваната никаква строителна активност.

Много се надявах след изнасянето на информацията за пазаруване на гласове, че ще спре тази престъпна активност, осъществявана от партиите, които разнасят куфари с пари по обитаемоте места, уточни още той.

Големи внушения се направиха в общественото пространство. Има машини, които са закупени, които са отвън склада, в който се съхраняват закупените от българската страна за гласоподаване . Нашата страна закупи задоволително на брой машини, с които обезпечи гласоподаване в страната и в чужбина. Тези машини се охраняват от жандармерията. Достъп до тези машини не може да има никой, който няма разрешението от ЦИК, в това число и охраняващите склада. Те са доставени от " Сиела норма " през Гърция с морски превоз. Това към този момент един път се е случило и не са били установени безусловно никакви нарушавания. Това, че " Сиела норма " е закупила други машини си е техен бизнес. Те се съхраняват на различен адрес, в склад на самата компания и българската страна.

Тези машини са импортирани по въздушен превоз. Проверката завърши през вчерашния ден и в нея са взели участие представители и на Агенция " Митници " и е открито, че са заплатени всички мита, разяснява Рашков.

До момента няма установени съществени нарушавания, уточни Рашков и добави, че няма пояснение, за какво от ГЕРБ вършат внушения. И допусна, че това може да е поради разкритията към градежа на автомагистрала " Хемус ".

Рашков сподели още, че ЦИК е разпоредила устройствата, които не са планувани за вота в неделя, да останат заключени там, където са, даже до другата неделя, в случай че има балотаж.

Близо 9600 машини са доставени през февруари и договорите са подписани с предходните ръководещи.

Проверката през вчерашния ден е открила, че по импортираните от " Сиела " машини, които не са планувани за изборите, към този момент е платено и мито.

По мотив проблема със строителството на автомагистралата, Рашков сподели, че някогашният началник на Автомагистрали Стоян Беличев е отвън страната.

За близо седмица за пазаруване на гласове са арестувани 38 индивида. Това регистрира пък по-рано шефът на националната полиция Станимир Станев.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР