Статистическите данни на НСИ за броя на българите са абсурдни

...
Статистическите данни на НСИ за броя на българите са абсурдни
Коментари Харесай

Акад. Петър Иванов пред Lupa.bg: България рязко намалява - 119 хиляди са починали за година

Статистическите данни на Национален статистически институт за броя на българите са неуместни и в никакъв случай не са били правилни. Не може в една страна хората, които са в изборните описи, да са повече от популацията на страната. Говорим за така наречените мъртви души. Това съобщи пред Lupa.bg акад. Петър Иванов, шеф на Демографския институт към Българската академия на науките и изкуствата (БАНИ). 



По думите му 440 хиляди души са нашите служители в държавните институции, в това числло са чиновниците в Национален статистически институт. Те нямат интерес да изнасят достоверно обстоятелствата.   

" Официално раждаемостта през предходната година е 56 хиляди и 900, което значи, че тя е спаднала. Смъртните случаи са 118 хиляди и 800. Досега умрелите са били към 110 хиляди, това значи, че са се нараснали. Българите все по-често умират и изчезват ", установи акад. Петър Иванов.     

Два милиона и половина са емигрантите от България. Национален статистически институт обаче твърди, че няма такива. Средно на година към 70 000 души напущат страната.

" България понижава с 130 хиляди души на година. Това значи, че страната ни понижава с 356 души дневно или 15 души на час. Не се споделя етническият състав на популацията. Не се показва какъв брой са ражданията при ромите и какъв брой са при етническите българи. Демографският институт има свои проучвания, които демонстрират, че етническите роми се усилват всеки час с 4 души, а етническите българи понижават всеки час с 19 ", уточни ученият. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР