Стартирайки линията смартфони Xiaomi 14, оранжевият бранд предлага не само

...
Стартирайки линията смартфони Xiaomi 14, оранжевият бранд предлага не само
Коментари Харесай

Xiaomi също предлага собствено защитно стъкло за смартфони – Dragon Crystal Glass

Стартирайки линията смарт телефони Xiaomi 14, оранжевият бранд предлага освен новата операционна система за мобилни устройства HyperOS, заместваща фирмената среда MIUI, нови съставни елементи от желязо, само че и личното защитно стъкло Xiaomi Dragon Crystal Glass за екраните на устройствата.

Изданието Sparrownews оповестява, че съгласно Xiaomi новото стъкло доближава стойност 860 HV0,025 по скалата на Викерс за неотстъпчивост, което значи, че то превъзхожда всички съперници:

Huawei Kunlun 2-ро потомство – 830 HV0,025, Apple Ceramic Shield Glass – 814 HV0,025, Corning Gorilla Glass Victus2 – 670 HV0,025.

Новото закалено стъкло се състои от композиция от материали, в това число литиев оксид (Li2O), силициев диоксид (SiO2), алуминиев оксид (Al2O3), циркониев оксид (ZrO2), фосфорен пентоксид (P2O5) и натриев оксид (Na2O). Производството се прави при температури, надвишаващи 1600 °C. В резултат на това се образуват стъклокерамични нанокристали с размер към 25 нанометра, които образуват взаимосвързана конструкция, отмерено разпределена по площта на стъклото. Това разрешава да се реализира висока здравина, като в същото време се резервира прозрачността на материала. Xiaomi също по този начин показва, че спомагателната издръжливост на стъклото се получава вследствие на двоен йонен продан.

Като цяло се дава обещание, че продуктът ще бъде резистентен както на надраскване, по този начин и на ударни натоварвания при изпускане.

От по-интересното можем да отбележим, че дисплеят на Xiaomi 14 не е мощно закривен от всичките си четири страни, само че когато е деен, наподобява плосък. Въпреки че нормално екраните са склонни към напукване при сходно дъгообразно прегъване, Лей Джун съобщи, че създаването на технологията е лишило 2 години, през които са били регистрирани над 130 патента.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР