Стартират спешни рокади в МВР на ниво ръководители и част

...
Стартират спешни рокади в МВР на ниво ръководители и част
Коментари Харесай

Щом една полицайка си слага хиалурон в устните, представете си нагоре кой какво слага

Стартират незабавни рокади в Министерство на вътрешните работи на равнище ръководители и част от тях ще се случат доста скоро. Това сподели служебният Министерство на вътрешните работи министър Иван Демерджиев. 

От думите му стана ясно, че трима ръководители на районни управления и един някогашен началник на Сектор КАТ към СДВР са забъркани в следствието за обезпечаването на  " чадър "  над Георги Семерджиев, предизвикал жестоката злополука на бул.  " Черни връх " в София, при която починаха две млади дами. 

" Бившият началник на КАТ е Тенчо Тенев ", уточни Демерджиев и беше безапелационен, че съответната причина за освобождението му не е казусът „ Семерджиев ”.

„ Той навърши пенсионна възраст. В случая с отчета за това, че той не е упражнил задоволителен надзор излезе единствено преди няколко дни. Подчертавам, че става дума за чиновници на управителни постове, които не са упражнили задоволителен надзор, а не са подпомагали директно Семерджиев или други сходни на него. Става дума за 10 души на управителни постове ”, уточни Демерджиев.

„ Не може 40 чиновници да са помагали под една или друга форма на едно лице и да няма началник, който да не е виновен. Установи се, че не е имало задоволителен надзор ”, акцентира министърът.

„ Ръководството ще бъде заменено там, където не е посочило, че може да оказват първокласен надзор над чиновниците си. Става въпрос за регионални дирекции и районни ръководства ”. И добави: „ За момента нямам съображение да променям хора в основните дирекции. Там, където имаше нужда, това беше направено незабавно. Ако възникне нужда – няма да се поколебая ”, добави той.

В края на септември стана ясно, че най-дългогодишният шеф на „ Пътна полиция “ в София се пенсионира. По време на кариерата си в Министерство на вътрешните работи Тенев беше началник на КАТ-София, а по-късно беше изместен като шеф на " Охранителна полиция " -Асеновград. 

По времето на Цветан Цветанов, Тенев беше освободен от поста заместник-шеф на столичната " Пътна полиция " и след години правосъдни борби осъди министерството. Той беше върнат на работа като шеф през 2014 година През май тази година Тенев беше задържан в Районно управление-Асеновград, където работи като шеф на Охранителна полиция. Прокуратурата го упрекна за закононарушение по работа и нелегално държане на муниции. Впоследствие бе освободен под парична гаранция, а по-късно още веднъж назначен за шеф на столичната „ Пътна полиция “. 

По тематиката със Семерджиев и полицайката Симона Радева, Тенев разяснява: „ Недопустимо е чиновниците на реда да си вършат корекции по тялото, защото служителите на реда са въплъщение на закона. Щом една полицайка си разрешава да си постави хиалурон в устните, представете си оттова нагоре кой какво поставя - началници и други ” 
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР