Стартират проекти за близо 40 млн. лв. за подобряване на

...
Стартират проекти за близо 40 млн. лв. за подобряване на
Коментари Харесай

Стартират проекти за 40 млн. лв. за обновяване на студентските общежития във Варна

Стартират планове за близо 40 млн. лева за възстановяване на материалната база в студентските общежития на варненски висши учебни заведения. Това заяви министърът на образованието и науката проф. Галин Цоков по време на днешната си аудиенция в града. Той посети Икономическия и Техническия университети във Варна и беседва с управленията им за проблемите и провокациите, които срещат.

Предстои учители от района да преминат образование за потребление на изкуствения разсъдък в просветителния развой. Това стана ясно по време на срещата на министър Цоков с ректора на Икономически университет - Варна проф. доктор Евгени Станимиров. В нея участваха както преподаватели, по този начин и представители на ИКТ Клъстер - Варна.

Висшето учебно заведение е основало Център за потреблението на изкуствения разсъдък в обучителния развой и работи за развиването и на студентски стратегии в това направление. Към момента в него работят 25 докторанти, които получават и методическа поддръжка от преподаватели от Съединени американски щати. “Изкуственият разсъдък може да промени напълно просветителната система, тъй като е допустимо да се окаже, че към този момент фокусът няма да бъде върху намирането на верните отговори, а в способността за задаване на подобаващите въпроси ”, подчертава министър Цоков. Той показа и насоките за цифровизация и потребление на изкуствения разсъдък в обучителния развой, които МОН създаде през последния месец. “Много значима е връзката сред учебното заведение и университета, само че тя ще бъде оптимално ефикасна, когато в нея взе участие и бизнесът ”, акцентира проф. Цоков, който разиска и вероятни промени в професионалното образование с представители на ИКТ Клъстер Варна.

“60 години са единствено началото, Вие решително гледате към бъдещето ”, написа министър Цоков в книгата на Технически университет - Варна. Той беседва с ректора проф. доктор Драгомир Пламенов и преподаватели от висшето учебно заведение, което тази година означи своята 60-годишнина. Сред дискутираните тематики бяха положителните резултати, които реализира Професионалната гимназия по инженеринг, технологии и компютърни науки при Техническия университет. Министърът посети и Морския квалификационен център при висшето учебно заведение, в което студентите получават на практика умения. “Тук виждаме на процедура бъдещето на образованието, което се случва на толкоз доста места в просветителните ни институции, формиращи съответни умения за триумфа на техните ученици ”, акцентира проф. Цоков.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР