Стартират инвестиционни проекти на германски компании за близо 100 млн.

...
Стартират инвестиционни проекти на германски компании за близо 100 млн.
Коментари Харесай

Германия готви близо 100 млн. евро инвестиции у нас


Стартират капиталови планове на немски компании за близо 100 млн. евро. Това заяви министърът на стопанската система и промишлеността Никола Стоянов в утринния блок на Българска национална телевизия. Вчера вечерта той се върна от Германия, където са извършени редица диалози с компании, търсещи нови местоположения или уголемение на своя бизнес.

Той разясни, че става дума за компании в региона на производството на автомобилни съставни елементи и в осведомителните и информационните технологии.

Говорим за планове, които ще започват до няколко месеца и които ще разкрият 3500 работни места, изясни икономическият министър.

Според него страната ни е доста покрай привличането на един от най-големите спортни марки в света, който преглежда опцията да разкрие софтуерен център у нас.

Разказах им доста за София Тех Парк и те демонстрираха сериозен интерес към него, чакам ги идващия месец в България. България е забавна за немския и европейския бизнес в ИКТ бранша най-много поради квалифицираните фрагменти, които имаме, сподели още Никола Стоянов и поздрави бизнеса и университетите за поредната им работа.

„ Моментът е исторически и държавното управление ни прави всичко по силите си, с цел да се възползваме от предстоящата вълна от европейски вложения към региона'', акцентира министър Стоянов.

Мнението ми е, че всичко към договорите за строителство във ВМЗ би трябвало да бъде предадено на Прокуратурата, по този начин икономическият министър разяснява абсурда, за който заяви Държавната консолидационна компания (ДКК) през вчерашния ден. Припомняме, че те оповестиха отчет на Центъра за научни проучвания и планиране към Университета по архитектура, строителство и геодезия (УАСГ), съгласно който предходното управление на ВМЗ, без търг и конкурс, е упълномощило контракти за строителство със заложена облага от 60% за посочени от тях строителни компании.

Министър Стоянов напомни хронологията по подписване на тези строителните контракти. На 2 август Съветът на шефовете на ВМЗ взема решение да се стартира ремонтни действия на обща стойност от към 6 млн. лева На 3 август към този момент са определени три строителни компании без ясни критерии. На 4 август се подписват договорите с тях, като липсва конкретика какво тъкмо ще се ремонтира против упоменатите суми. На 8 август ВМЗ изплаща 50% задатък по тези контракти или към 3 млн. лева Едва на 17 август се подписват Анекси към договорите за строителство, в които към този момент се конкретизира размерът на строителните работи.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР