Стартират 24 проекта за развитие и внедряване на иновации в

...
Стартират 24 проекта за развитие и внедряване на иновации в
Коментари Харесай

Стартират 24 проекта за развитие и внедряване на иновации в българската икономика

Стартират 24 плана за развиване и внедряване на нововъведения в българската стопанска система на обща стойност от 5,4 млн. лева Договорите на бенефициентите по последната сесия на Националния иновационен фонд (НИФ) бяха връчени от заместник-министъра на стопанската система Александър Манолев и изпълнителния шеф на Агенцията за насърчване на дребните и междинни предприятия Бойко Таков.

„ За последните осем сесии по НИФ, са вложени над 48 млн. лева в общо 455 новаторски планове, забележителна част, от които не просто са осъществени, само че и надградени “, сподели Александър Манолев. По думите му фондът се е утвърдил като значим и работещ инструмент за поощряване на повече нововъведения в българската стопанска система.

Тази година процедурата по фонда се организира по променени правила и приключи в доста по-кратки периоди. „ Мотивирани сме да продължим да подобряваме работата с фонда и дружно с сътрудниците от организацията ще създадем цялостен обзор и още веднъж ще предизвикваме промени през 2019 година “, добави икономическият заместник-министър и акцентира, че най-важна ще бъде противоположната връзка от бенефициентите. Според него би трябвало с общи старания да се създадат действия и за увеличение на бюджета по този инструмент, тъй като през годините той е потвърдил своята целенасоченост.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР