Стартиращи или социални предприятия, както и създадени от безработни, младежи

...
Стартиращи или социални предприятия, както и създадени от безработни, младежи
Коментари Харесай

Ето как ще стартираме малък бизнес с европари

Стартиращи или обществени предприятия, както и основани от безработни, младежи до 29 години и хора с увреждания ще имат достъп до нисколихвени заеми сред 5000 лв. и 48 895 лв. - равностойността на 25 000 евро.

Това оповестиха през вчерашния ден на конференция заместник-министърът на труда и обществената политика Зорница Русинова и изпълнителният шеф на Фонда на фондовете Светослава Георгиева.

Първите съглашения за микрокредитиране по Оперативна стратегия " Развитие на човешките запаси " към този момент са подписани. От януари 2018-а към този момент ще има достъп до контрактуваните средства - 3, 4 млн. лева

Чрез финансовия инструмент ще бъдат подкрепени хора, които при равни други условия не биха имали достъп до финансиране от банките, изясни Зорница Русинова.

Срокът за погасяване на заемите е до 10 години, с опция за двегодишен гратисен интервал. Лихвеният % на заемите е сред 2, 9 и 7,2 на 100. Така ще бъдат подкрепени предприемчиви българи, които имат концепция, само че заради това, че предприятието няма опит и активи, нямат достъп до кредитен запас.

Важна е и поддръжката на младежи и безработни, изключително в регионите с висока безработица, където общината е единственият шеф. Това би било добър инструмент за основаване на претовареност и започване на личен бизнес, сподели Русинова. /Марица.бг
тагове дребен бизнес европари
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР