Стартиращи и малки български компании могат да се разчитат на

...
Стартиращи и малки български компании могат да се разчитат на
Коментари Харесай

Финансират стартиращи и малки компании с над 200 млн. лв. до края на годината

Стартиращи и дребни български компании могат да се разчитат на финансиране от над 200 милиона лв. през тази година, съобщи министърът на стопанската система Емил Караниколов.
Тази вечер той взе участие в церемонията по награждаване на спечелилите в тазгодишното издание на състезанието за сполучлив дребен бизнес " Големите дребни ", оповестиха от Министерството на стопанската система.

Фирмите могат да се възползват от средствата през разнообразни принадлежности за финансов инженеринг.

По думите на икономическия министър, към този момент е стартирала процедурата " Насърчаване на предприемачеството " по оперативната стратегия " Иновации и конкурентоспособност ", с фокус особено върху започващи предприятия, с бюджет 67,2 млн. лева

Той уточни, че в допълнение към тези благоприятни условия, достъп до финансиране започващите предприятия могат да получат и посредством инструментите за финансов инженеринг, които също се извършват в границите на програмата за нововъведения от Фонда за ускорение и начално финансиране. Фондът е с общ бюджет от 100 млн. лева

Същите финансови принадлежности се ползват и от неотдавна подписания нов капиталов фонд за рисков капитал в размер на 50 млн. лв.., в границите на Инициативата JEREMIE, ръководена взаимно с Европейския капиталов фонд.

Министър Караниколов връчи огромната премия на състезанието, присъдена на плана " ШКОЛО " - за въвеждане на електронни дневници в учебните заведения. Те разрешават на родителите да се осведомят в действително време за триумфа и държанието на своите деца в учебно заведение.

Министър Караниколов уточни, че цифровата промяна в просветителната система е извънредно значима, а стопанска система без обучение няма по какъв начин да съществува.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР