Стартиращата социална мрежа IRL в един момент беше оценена на

...
Стартиращата социална мрежа IRL в един момент беше оценена на
Коментари Харесай

Социална мрежа: Почти всичките ни потребители бяха ботове

Стартиращата обществена мрежа IRL в един миг беше оценена на към 1,2 милиарда $. Но в този момент, както The Information оповестява, тя прекъсва активността си. Това става след вътрешно следствие, което открива, че 95 % от потребителите му са " автоматизирани или от ботове ".

Според отчета създателят и основен изпълнителен шеф на приложението Абрахам Шафи неведнъж е твърдял в продължение на няколко години, че приложението има приблизително 20 милиона консуматори, написа dir.bg.

Компанията набра близо 200 милиона $ от софтуерни вложители.С течение на времето бордът на вложителите се усъмнява, в данните на Шафи. Така започва вътрешно следствие. В резултат на него приложението IRL би трябвало да бъде затворено напълно и капиталът да бъде върнат на вложителите.

" Въз основа на тези констатации ", сподели представител на IRL пред The Information, " болшинството от акционерите заключиха, че вероятностите на компанията за бъдещето са неустойчиви. "

Двадесет милиона консуматори е зашеметяващо число за производство и степента, до която Шафи съумява да заблуди капиталовите фондове, е съвсем впечатляваща. Измамата му продължава 5 години, само че с течение на времето става все по-очевидна. Миналата година компанията даже уволнява огромен брой от чиновниците си на фона на нов грант от 170 милиона $, което кара вложителите да се усъмнят още повече.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР