Стартиращата компания Neuralink, която е собственост на един от най-богатите

...
Стартиращата компания Neuralink, която е собственост на един от най-богатите
Коментари Харесай

Мъск разработи имплант за връщане на зрението при незрящи 


Стартиращата компания Neuralink, която е благосъстоятелност на един от най-богатите хора в света, към този момент може да се похвали с още едно значимо достижение. Илон Мъск разкри, че компанията му е съумяла да накара слепи маймуни да виждат благодарение на специфична технология за мозъчни чипове, предава Нова тв.

„ Имплантът Blindsight към този момент работи при маймуни. Разделителната дарба ще бъде ниска първоначално, само че в последна сметка може да надмине естественото човешко зрение “, сподели Мъск. Той акцентира, че нито една маймуна не е умряла или била съществено засегната от тези устройства. Милиардерът отговори по този метод на рецензиите към Neuralink както от регулаторите, по този начин и от групите за отбрана на правата на животните по отношение на третирането на маймуни, които са основна част от пробната работа на компанията.


Освен упоменатия имплант, особено внимание се обръща на още един чип, основан в компанията на Мъск. Чипът, наименуван " Telepathy ", разрешава на потребителите да управляват компютрите с мозъка си. Американската Администрация по храните и медикаментите (FDA), утвърди първата фаза на клиничните изпитвания на компанията предишния май.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР