``Стартирано е разследването за причините за този инцидент. Има няколко

...
``Стартирано е разследването за причините за този инцидент. Има няколко
Коментари Харесай

Найденов: Ако загиналият пилот е бил с каска, изходът можеше и да не е летален

``Стартирано е следствието за аргументите за този случай. Има няколко версии, само че ще оставим проверяващите органи да ги доведат до тяхната крайна част. Има запис на полета, той ще бъде възложен на проверяващите.`` Това съобщи зам.-министърът на превоза Николай Найденов мотив злополуката със самолета, който се разруши край Лесново.

``Полетът е сбъднат с механически кадърен аероплан, със съответната регистрация. Пилотът е с доста сериозен опит, който не допуска подобен вид катастрофи. Към сегашния миг не може да откри каква е точната причина, само че се проверяват всички вероятни версии``, разясни Найденов.

``Във връзка с акробатичните полети, подготвителните полети са били от няколко месеца, той е опитвал избрани фигури, по-скоро не е имал опит за тази част, с акробатичните номера, който е приключил съдбовно. Практикува в областта на авиацията от 2011 година, само че осъществяването на акробатични номера няма нищо общо със сериозния му опит в авиацията``, посочи още той.

„ Ако е бил даже с каска, е имало опция да не приключи случаят с летален излаз. Но за този полет не е било належащо, още повече, че полетът е бил подготвителен. Факт е, че тази контузия в главата се оказва съдбовна “, акцентира зам.-министърът.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР