Стартирането на нови проекти за ВПГ в средата на това

...
Стартирането на нови проекти за ВПГ в средата на това
Коментари Харесай

Излишък от втечнен газ ще се появи на пазара още след 2025 г.

Стартирането на нови планове за ВПГ в средата на това десетилетие ще докара до свръхпредлагане, което доста ще понижи цените на природния газ и ще предотврати техните съмнения на пазара. Това пишат анализатори от Международната организация по енергетика (МАЕ) в своя годишен World Energy Outlook.

Според тях в кратковременен проект неустойчивостта на цените на природния газ ще продължи, само че с въвеждането на нови ВПГ планове след 2025 година обстановката ще се промени, което „ ще наруши салдото на пазарите и ще облекчи опасенията по отношение на доставките “.

„ Проектите, които към този момент са в развой на създаване или за които е взето дефинитивно капиталово решение, би трябвало да усилят производството на ВПГ с 250 милиарда кубически метра годишно до 2030 година, което подхожда на половината от днешното световно предложение.

Според оповестения график (на въвеждане в употреба на мощностите ), най-значителното нарастване на предлагането се чака от 2025 до 2027 година Повече от половината от новите планове се намират в...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР