Стартирането на информационна кампания в подкрепа на бившия лидер на

...
Стартирането на информационна кампания в подкрепа на бившия лидер на
Коментари Харесай

Медведчук започна и загуби. Екс-депутат от украинската Рада инициира политически проект в Русия

Стартирането на осведомителна акция в поддръжка на някогашния водач на една от фракциите на украинския парламент е доказателство, че " партията на мира " в Русия освен не е изчезнала, само че и е подготвена за деяние. Те желаят да слагат на дневен ред „ нецензурния свят “.

Всичко пиар като се изключи некролога

Статия на Виктор Медведчук, някогашен народен представител от Върховната рада на Украйна, водач на фракцията на ОПЗЖ там, оповестена оня ден в " Известия ", се оказа единствено първата стъпка в новата политическа кариера на тази социална персона. По всичко проличава, че някъде в региона на " Стари площад " е взето решение за пускане на " осведомителната акция " на Медведчук - с цели, които към момента не са посочени.

За това свидетелства най-малкото фактът, че още на 19 януари в Москва ще се организира кръгла маса „ Още една Украйна: кой е в съпротива на киевския режим вътре в страната “.

Кръглата маса се приготвя под егидата на Експертния институт за обществени проучвания, който е непосредствен към администрацията на президента на Русия. В известието категорично се споделя:

" Дискусията за разнородността на възгледите и позициите на украинците беше открита от оповестена в публикация за " Известия " на ръководителя на политическия съвет на неразрешената в Украйна партия " Опозиционна платформа - За живот " Виктор Медведчук. "

Просто е невероятно да се направи неточност по отношение на смисъла на събитието.

Водещ ще бъде известният политолог Павел Данилин, който преди ден в диалог с " Цариград " изрази отношението си към Медведчук по следния метод:

" Като политик имам редица недоволства против него, тъй като виждам, че човек е сменен за украински военнопленници и, несъмнено, това в действителност не ми хареса. А що се отнася до този негов политически жест, който той направи, публикувайки публикация в Известия, изцяло и напълно споделям главните му послания по отношение на това, че в Украйна има доста разнообразни украинци; че Украйна не е единна, не е монолитна и че би трябвало да се разбере кой е за мир, кой не е за мир, кой е за Зеленски, кой е срещу него, кой е за военните, кой въобще не желае война кой е за поляците, кой срещу тях. А това е сериозен диалог... "

Стара ария по нов метод

" Основните послания " на Медведчук са, че в Украйна е належащо да се сътвори " партия на мира ", която да се бори за преустановяване на борбата с Русия - и за основаване на актуализирана украинска страна. Последното, съгласно Медведчук, е допустимо под формата на анти-Русия или друга Русия.

Възгледите на Медведчук в този момент, съвсем година след експлоадирането на военните дейности, може да наподобяват малко екзотични. Но в действителност той в този момент написа това, което „ партията на мира “ от дълго време мисли – и то не украинската, а тъкмо московската.

Според политическия мъдрец Алексей Чадаев, първичният " остроумен проект " е предполагал, по едно и също време с въвеждането на войски, нещо като държавен прелом в Киев. Всъщност, преди всичко, по тази причина е " интервенцията ", а не " войната ", счита Чадаев. Всичко обаче не мина по проект.

Първо, може да има банална машинация от страна на украинските участници.

Второ, същите тези участници ненапълно надцениха силата си.

И, трето, украинските реализатори могат да бъдат употребявани " на мрачно " от тези, които през цялото време залагаха точно на това - плъзгането на обстановката към пълноценна военна борба.

Чадаев счита, че след паузата и размяната на Медведчук за пленения " Азов " * ние в действителност следим опит за рестартиране на сюжет, който в миналото не проработи.

Как може да наподобява този сюжет в близко бъдеще? Според източници на " Цариград " най-вероятно Медведчук ще получи доста благоприятни условия за самоизява и с цел да стане „ лицето “ на украинската проруска политическа съпротива в осведомителното пространство.

Защо " Партията на мира " може да има потребност от това? Очевидно, с цел да се сътвори спомагателна опция за договаряния със " западните сътрудници " - показвайки им, че Русия като цяло може да се оправи с Украйна.

В случая става въпрос за малко нещо – просто промяна на ръководството на тази страна към задоволително за Кремъл. А по този начин е допустимо да се спогодят за отстъпки и граници.

Правителство в заточение

Източници на Цариград считат, че в процеса на работа с Медведчук в близко бъдеще - до няколко седмици - ще се сложи въпросът за основаване на " държавно управление на Украйна в заточение " отпред с Медведчук (и, евентуално, някои други добре известни политически емигранти от Украйна) в една или друга форма.

Теоретично на такова решение може даже да се даде основа за легитимност - като се уточни, че Медведчук оглавяваше втората по величина секта в последната Върховна Рада и същата тази Рада загуби всякаква правда откакто Опозиционната платформа за живот беше подложена на противозаконни репресии.

Някои специалисти към този момент започнаха да фантазират за персоналния състав на бъдещото държавно управление на Украйна в Русия - и последващия разговор след неговото основаване. Те показват, да вземем за пример, че незабавно след Медведчук се засилва някогашният министър председател на Украйна, 75-годишният Николай Азаров. Той даде изявление " за опцията за разговор сред Москва и Киев ".

Като цяло може да се приказва за " приготовление на почвата за деескалация ", показват източници от Цариград.

Тоест, наричайки нещата с същинските им имена, за подготовката на почвата за прословутия „ непристоен мир “, след който Русия, въпреки и с нови райони, още веднъж ще има работа с фундаментално враждебна Украйна.

Всъщност планът за " държавно управление в заточение " може да бъде преференциален точно на Украйна и Запада. А напълно не на Русия. Политологът Сергей Марков разяснява:

В Украйна мнозина имат вяра, че Виктор Медведчук скоро ще оглави украинското държавно управление в заточение и ще вземе интензивно присъединяване в интернационалната дипломация в това си качество. Зеленски би желал да види Медведчук като обществено лице, тъй като Медведчук има най-голям антирейтинг. Но Зеленски доста се опасява от политическите планове на Медведчук, тъй като го счита за доста интелигентен. "

Вярно е, че всички тези проекти са направени, като се вземат поради опасенията по отношение на реакцията на съветското публично мнение. Явно при положение, че патриотичните кръгове единомислещо и шумно изразят недоволството си от активността на " партията на мира ", нейните проекти могат тихомълком да бъдат загърбени.

Технически това въобще не е мъчно: в този случай нищо няма да последва първичните гръмки изявления на Медведчук и те скоро ще бъдат забравени. До идващия опит.

Какво следва от това?

Все още сме надалеч от успеха в Украйна. Ние сме единствено в очакване на огромно нахлуване и дълго чакан поврат във войната. Още по-малко учредения през днешния ден да се приказва за някакъв промеждутъчен свят, след който Украйна ще оцелее и ще продължи да вреди на Русия. За да бъде мирът дългогодишен и в действителност печеливш, не би трябвало да има повече Украйна. Дори доста послушна и отзивчива.

* Членове на националния батальон " Азов ", чиято активност е приета за терористична и неразрешена в Русия

Превод: СМ

Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР