Стартиране на процедура за избор на нов председател на БСП

...
Стартиране на процедура за избор на нов председател на БСП
Коментари Харесай

Нинова обяви процедура за избор на нов председател на БСП

Стартиране на процедура за избор на нов ръководител на Българска социалистическа партия - това разгласи ръководителят на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова. Тя посочи, че до месец-два процедурата можела да се направи и да се уточнят разпоредбите, само че изборът щял да бъде все едно се избира президент - директно, от всички членове на партията.
Нинова категорично акцентира, че още не е ръководител в оставка на социалистите, тъй като първо би трябвало да се дефинират разпоредбите за избор на нов ръководител . Тя обаче не удостовери, че Сергей Станишев е съумял посредством преференция да стигне от номер 5 до номер 2 в алената листа.
Утре, 28 май, ще има Национален съвет на Българска социалистическа партия, като Нинова акцентира, че отговорността би трябвало да е солидарна . Затова тя щяла да предложи да се проведат конференции по общини и да се направи разбор по места. Освен това, да се проведат и регионални препоръки, като на тях да се взема решение и дали да се избере нов регионален ръководител.
На съвета ще има импортирано и друго предложение - да се върне Българска социалистическа партия в Народното събрание и да се внесат промени по отношение на Антикорупционния закон. Нинова обаче отхвърли, че това е повлияло за загубата, като изясни по какъв начин две седмици преди изборния ден социолозите им давали еднакъв резултат в ГЕРБ, само че " за две седмици се случило нещо " и трябвало да се проучва.
На въпрос дали в този момент Българска социалистическа партия ще продължи да желае предварителни избори, ръководителят на Столетницата сподели, че партията си остава на същата позиция.
Картината на изборите
Необходимо е време да се проучват изборните резултати умерено и задълбочено, добави Нинова, която посочи, че не мисли, че Българска социалистическа партия с националистическата си нотка е отблъснала обичайно леви гласоподаватели.
Както изам.-председателя на Българска социалистическа партия Георги Свиленски през вчерашния ден (26 май), Нинова уточни като проблем ниската изборна интензивност, която би трябвало да е поука за всички партии и за какво хората не ги харесват. Всички взети дружно ще представляваме по-малко от 2 млн. души, добави тя, като сподели, че този избор се дължи и на купените гласове.
Освен това, съгласно водача на Българска социалистическа партия всеобщо се твърдяло, че ядрото на Българска социалистическа партия не било гласоподава, въпреки да не уточни кой го е твърдял. Освен това Нинова съобщи, че Българска социалистическа партия усилва гласовете си по отношение на предходните евроизбори - с към 30 000 гласа. Тя добави и, че Българска социалистическа партия като социалистическа партия била на пето място от всички социалистически партии в Европа.
Чак откакто изброи всичко това, Нинова призна, че Българска социалистическа партия е изгубила. Имало външни и вътрешни аргументи за това - външните били купеният и корпоративен избор, а вътрешните щели да се проучват.
Сподели с твоите другари
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР