Стартирахме поредицата Един ден с..., за да ви срещнем с

...
Стартирахме поредицата Един ден с..., за да ви срещнем с
Коментари Харесай

Проф. Иван Костов: Да си лекар е като да си летец - адреналин, отговорност и важни решения

Стартирахме поредицата " Един ден с... ", с цел да ви срещнем с вдъхновяващи и сполучливи хора, които постоянно остават зад кадър. Хора, които не стопират да се учат, да се развиват и да усъвършенстват фирмите, които управляват. Някои ще ги нарекат работохолици, тъй като работният им ден нормално стартира преди будилниците на другите и завършва късно след вечерните вести. Ние ги назоваваме #GameChangers или хората с огромната сила за позитивна смяна.

Затова напълно естествено наш сътрудник в поредицата стана Samsung Galaxy Note9 - най-хубавият другар и персонален помощник на съумелите. Един смарт телефон, който сходно на хората, за които е основан - прави невъзможните неща вероятни. Като стартираме от записването на записка без химикал, минем през камерата, която може да снима на мрачно и стигнем до издръжливата батерия, която може да отговори на потребностите на натоварения им график без да ги съобщи.

Днес, в поредицата помолихме пред вас да застане човек, който също не съумява да влезе " в кадър ", тъй като нормално избавя животи или оказва помощ за раждането на такива. Един от най-известните хирурзи по акушеро-гинекология в България. Виден и почитан админ в региона на опазването на здравето. Един от дребното експерти по роботизирана хирургия, който може да оперира с медицинския робот Da Vinci.

И не, това не са няколко души. Описвам един човек, само че с доста функционалности и големи благоприятни условия. А точно - проф. доктор Иван Костов- изпълнителният шеф на СБАЛАГ " Майчин дом " в София, чиято академична, здравна, хирургична и административна кариера са впечатляващи.

На 45-годишна възраст, той към този момент има зад тила си 12 години стаж като изпълнителен шеф на огромни столични лечебни заведения. От 2017-а проф. доктор Костов е изпълнителен шеф на СБАЛАГ " Майчин дом " в София. Преди това е бил изпълнителен шеф на " Света София " и " Шейново ". Председател е на фондация " Електронно опазване на здравето България " и настоящ член на Европейската асоциация по телемедицина и електронно опазване на здравето. Бил е консултант на здравните министри в няколко кабинета, консултант към Комисията по опазване на здравето, а все още е член на експертния съвет към Държавен фонд за асистирана репродукция към Министерство на здравеопазването.

Но редом с административните си отговорности, проф. доктор Костов поддържа и хирургичната си процедура. Той е и един от дребното експерти у нас по роботизирана хирургия, като съвсем всяка седмица оперира в медицински център " Доверие " с един от 4-те робота Da Vinci, които има в България.

Както излиза наяве, проф. доктор Костов е огромен софтуерен почитател, по тази причина одобри напълно естествено обстоятелството, че до момента в който следваме неговия утринен режим на работа - срещи, диалози и интервенции, използваме супермощния Samsung Galaxy Note9. Камерата на телефона се оправи с всичко: от сътворяването на изключителни фотоси при лимитирана светлина в коридорите, до мощната светлина в операционната, където бяхме позволени извънредно, до оставянето на бележки и послания. Признаваме си обаче, че единственото, с което се затруднихме бе да осезаем професора на едно място, тъй като той непрекъснато мигрираше от задача към задача.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР