Стартираха строителните дейности по мащабно обновление на центъра на Благоевград,

...
Стартираха строителните дейности по мащабно обновление на центъра на Благоевград,
Коментари Харесай

Стартира мащабен ремонт за обновление на центъра на Благоевград за 13 млн. лева

Стартираха строителните действия по огромно обновяване на центъра на Благоевград, който се прави по план „ Благоустрояване на градската среда “.   Стойността му е 13 177 504.12 лева, от които 13 149 400.31 лева са безплатна финансова помощ, а  28 103.81 лева – личен принос на общината.

Багери отстраняват старите плочки на площадните пространства и пешеходни алеи в центъра на града, които ще бъдат заменени с нови.

Частично ще бъде сменена и ВиК мрежата в региона.

Ще се инсталира LED осветяване. Предстои да се обнови и подлеза. Последно образа на центъра е юридически преди 30 години поради посещаване на дипломатическия корпус.  Тогава Благоевград получи нова съвременна визия. Целта на настоящето обновяване е да се подмени всичко, само че да се резервира стила и цветовото решение на архитектурния образ в истинския му тип.

Проектът планува   реконструкция на четири разнообразни обекта – реорганизация на площад „ Георги Измирлиев ”, благоустрояване на улица „ Марица “ и на още 6 улици в IV микрорайон, както и създаване на велосипедна алея.

С помощта на велоалеята по главните булеварди ще се облекчи транспортният трафик, ще се понижат нездравословните излъчвания, отделяни в атмосферата, което дружно с енергоспестяващото улично осветяване, ще способства за по-добра екологична среда в централна градска част.

Сред задачите на плана са подобряването на виталната и работна среда за жителите и гостите на Благоевград, както и улеснение на достъпа за хората в неравностойно състояние до административните здания, обществените пространства, образователните заведения и културните здания.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР