Стартираха строителните дейности на жп гара „Искър“, част от най-големия

...
Стартираха строителните дейности на жп гара „Искър“, част от най-големия
Коментари Харесай

НКЖИ: Започва модернизацията на гаров комплекс „Искър“ – част от жп възел „София“

Стартираха строителните действия на жп гара „ Искър “, част от най-големия транспортен възел „ София “, ситуиран на главната TEN-T мрежа на територията на България. Това оповестиха от Национална компания „ Железопътна инфраструктура “ (НКЖИ).

Рехабилитацията на гаров комплекс Искър е част от план: „ Реконструкция на гарови комплекси Подуяне, Искър и Казичане “.

Официалният старт на плана беше даден от генералния шеф на Национална компания „ Железопътна инфраструктура “ инж. Красимир Папукчийски, представители на изпълнителя, на надзора и други.

В изявлението си инж. Папукчийски съобщи, че паралелно с осъществяването на линейни обекти, за компанията главен приоритет е и реализацията на планове, свързани с възобновяване и реорганизация на гари и гарови комплекси, защото тяхната рационализация, преустрояване и ремонт е от огромно значение за цялостния имидж на железопътния превоз в страната.

Проектът планува преустрояване на вътрешни пространства, рационализация и рехабилитация на съществуващата постройка за възстановяване на нейните техническо-експлоатационни характерности.

Обхватът на плана включва цялостна реорганизация на цялата инфраструктура на обекта и помощните софтуерни здания и уреди, посредством внедряването на нови енергоефективни, високотехнологични съвременни съоръжения – електрическа, отоплителна, вентилационна, климатична, ВиК и пожароизвестителна.

Реконструкцията на гаров комплекс Искър се реализира със съфинансиране от Европейския фонд за районно развиване (ЕФРР) посредством Оперативна стратегия „ Транспорт и транспортна инфраструктура” 2014-2020 година, а цената на контракта за строителство на обекта е 1 212 239,00 лева без Данък добавена стойност, с реализатор Консорциум гара Искър 2018, състоящо се от компаниите: „ Среги “ ООД и „ Тит Инженеринг “ ЕООД.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР