Стартираха ремонтните дейности по укрепване на пътя между селата Яврово

...
Стартираха ремонтните дейности по укрепване на пътя между селата Яврово
Коментари Харесай

Започна укрепване на пътя между селата Яврово и Добралък

Стартираха ремонтните действия по подсилване на пътя сред селата Яврово и Добралък, оповестяват от община Куклен. За възобновяване на общинския пътен сектор бяха отпуснати пари от Комисията по бедствия и повреди. Сумата възлиза на 340 000 лв. и е предопределена за спешно възобновяване на 3 свлачища. Те са компрометирали  големи  сектори от пътя с дължина от 50-100 метра всяко от тях.

Ремонтът включва създаване на подпорни стени, канавки и дренажи, както и преасфалтиране на  укрепените сектори. От общинската администрация в Куклен предупреждават  водачите да минават през региона с нараснало внимание. В рамките на месец и половина пътят свързващ двете села ще бъде приключен, дават обещание от община Куклен.

Припомняме, че свлачищата породиха след проливен дъжд през лятото на 2018 година Свличането на скална маса  отнесе със себе си огромна част от пътя сред двете села Яврово и Добралък. Община Куклен още тогава внесе искане до комисията, с цел да бъдат отпуснати средства за възобновяване на вредите. Поисканата сума бе на стойност 2 400 000 лв. , както за свлачищата, така  и за самото село Добралък, където има други  пропадания на скали. Отговор към момента няма, като от общината се надяват скоро да се получи подобен, защото краткотрайното подсилване със земна маса е незадоволително и свличащите процеси не престават. Последното писмо до комисията, е било изпратено през март тази година, прецизират от администрацията в Куклен.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР