Стартираха първите плащания по програмата за компенсиране на крайните небитови

...
Стартираха първите плащания по програмата за компенсиране на крайните небитови
Коментари Харесай

4 млн. лева вече са изплатените компенсации за небитовите потребители на ток

Стартираха първите заплащания по програмата за компенсиране на крайните небитови консуматори поради високите цени на електрическата енергия. До момента в границите на няколко дни са разплатени към 4 млн. лева Това заяви министърът на енергетиката Андрей Живков , който регистрира напредъка при реализация на програмата.

Паралелно с изплащането на средствата продължава и подписването на контракти с търговците, посредством които ще бъдат обезщетени крайните консуматори. " До момента са подписани 44 контракта и остават още няколко, с цел да бъдат обхванати всички клиенти, които ще получат отплата ", заяви още министър Живков.
70% са подписаните контракти с снабдители за помощта за бизнеса от 110 лева./мвтч
Подписаните досега контракти с снабдители на електрическа енергия, посредством които крайните небитови клиенти ще получат своите обезщетения в ра...

Той подчертава, че най-сериозните заплащания ще бъдат направени през м. декември, когато се фактурира ноемврийското ползване.

" Очаква се тогава множеството клиенти да получат вкупом обезщетенията си за месеците октомври и ноември. Причината е, че множеството фактури за м. октомври са издадени преди подписването на съответния контракт сред търговеца и Министерството на енергетиката. Така компенсацията не може да бъде отразена в октомврийската фактура. Това обаче не би трябвало да тормози потребителите, финансовият запас за обезщетенията е обезпечен и те ще бъдат получени вкупом през идващия месец ", увери енергийният министър.

Той напомни, че Министерството на енергетиката и Комисията за енергийно и водно контролиране осъществят взаимна осведомителна акция, ориентирана към потребителите, които получават електрическа енергия от снабдител от последна инстанция.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР