Стартираха дейностите за енергийна ефективност на първия жилищен блок в

...
Стартираха дейностите за енергийна ефективност на първия жилищен блок в
Коментари Харесай

Стартира санирането на първия панелен блок в Павликени

 dsc_0057 Стартираха дейностите за енергийна успеваемост на първия жилищен блок в Павликени. Начало на строителните действия дадоха кметът инж.Емануил Манолов и шефът на фирмата-изпълнител инж. Кирил Атанасов.

По Националната стратегия за енергийна успеваемост на многофамилни жилищни здания ще бъде саниран блокът на ул. „ Св.Св. Кирил и Методий “ №1 в Павликени. Сградата е пусната в употреба през 1983 година, има четири входа с общо 66 жилището и към 198 живущи. Разгърнатата жилищна повърхност на блока е 5000, 9 кв. м.

„ Община Павликени още един път потвърждава, че методично извършва всички свои отговорности по въвеждане на енергоспестяващи ограничения в публични здания и към този момент в жилищни. По този метод нашата политика е в синхрон с държавната политика “, сподели инж.Емануил Манолов. Той благодари на общинските специалисти, които помогнаха при подготвянето на документите по плана.

„ Надявам се, че след енергийноспестяващите ограничения, живеещите тук ще имат по-красиви и уютни домове, ще се радвате като се прибирате, да виждате, че блокът е по-красив “, сподели инж. Кирил Атанасов от фирмата-изпълнител.

Това е първият блок в Община Павликени, в който притежателите на независими жилищни обекти сътвориха Сдружение на притежателите с ръководител Евгени Димитров и подписаха контракт за присъединяване в Програмата. „ В продължение на 34 години съжителствахме, отгледахме и децата си и в този момент посрещаме внуци. Аз в никакъв случай не съм се съмнявал в сполучливия завършек на нашето начинание, тъй като превъзмогнахме всички разлики “, сподели той при откриването на строителните действия.

След 34 години употреба на жилищния блок за първи път ще започват огромни строително-монтажни действия, които включват: замяна на дограма, топлинно уединяване на външни стени, топлоизолиране на покрива, енергийноефективно осветяване на стълбищните кафези.

Проектът е напълно финансиран от Националната стратегия, като общата стойност е в размер на 751 000 лв.. Срокът за осъществяване на дейностите е 90 календарни дни, само че ще бъде съгласуван и с метеорологичните условия.

Строително-монтажните действия за осъществяване ограниченията за енергийна успеваемост ще се правят от компания „ КИДАТ ГРУП ” ЕООД гр. Велико Търново с шеф инж. Кирил Иванов. Строителният контрол и инвеститорският надзор са поверени на компания „ СС-КОНСУЛТ ” ЕООД – Варна с шеф инж. Стоян Стоянов.

С реализирането на дейностите за енергийна успеваемост ще се обезпечат по-добри условия на живущите, топлинен комфорт, понижаване разноските за сила, по-високо качество на виталната среда и напълно изменен образ на блока.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР