Стартираха дейностите по един от най-големите проекти в Димитровград -

...
Стартираха дейностите по един от най-големите проекти в Димитровград -
Коментари Харесай

Стартираха дейностите по ремонта на парк „Марица” 

Стартираха дейностите по един от най-големите планове в Димитровград - „ Благоустрояване и реорганизация на парк Марица, гр. Димитровград “.  Общата му стойност е 3 130 000 лева Проекта е със взаимно финансиране посредством комбинирана поддръжка. Безвъзмездната финансова помощ от Оперативна програма „ Региони в напредък ” е в размер на 1 575 966.70 лева, от които 1 339 571.69 лева европейско и 236 395.01 лева национално финансиране и лично присъединяване на Община Димитровград в размер на 1 554 033.30 лева Административния контракт е BG16RFOP001-1.032-0006-C01. Приоритетна ос 1: „ Устойчиво и интегрирано градско развиване ”, Инвестиционен приоритет 3: „ Градска среда ”, Процедура: BG16RFOP001-1.032 - Изпълнение на интегрирани проекти за градско възобновяване и развиване 2014-2020-Димитровград от Оперативна стратегия „ Региони в напредък ” 2014-2020. Проектът е с дълготрайност тридесет и седем месеца, като планувания период за приключването му е юни 2023г.Това сподели на конференция през днешния ден ръководителя на плана и подчертава, че ремонта на парка ще способства за възобновяване на техническата му инфраструктура, обезпечаване на досегаемост и повече прелест. Дейностите плануват асфалтиране на алеите, нова настилка от вибропресовани павета на входното пространство, създаване на три нови детски площадки за разнообразни възрасти, авантюристичен ъгъл и скейборд площадка. Ще бъде построено парково ЛЕД осветяване на цялата алеийна мрежа, ще бъдат сложени нови 197бр. пейки и построена ротонда наоколо до реката, показа Християна Димова.

В конференцията взе участие и кметът на община Димитровград Иво Димов, който акцентира публичните изгоди от реализирането на този значим за града план и показа, че парка е обичано място за визити на димитровградчани и те от дълго време чакат неговото възобновяване.Кметът изрази задоволството си, че с помощта на плана най-големият парк в региона ще бъде освежен.

Представителя на компанията реализатор на обекта Калин Манолов добави, че въпреки големия размер работа, в това число над 50хил.кв. асфалт на алеите, 18км. бордюри и над 200 стълба, в границите на интервала по осъществяване ще се търси постигането на оптимален резултат от дейностите. Той изрази очакване, основаното да се пази от общността.

Първа копка бе направена при започване на самия обект - парк „ Марица ”. Пред пристигналите на събитието жители кметът Иво Димов показа, значимостта на плана и акцентира, че това е един от най-големите, които общината осъществя в градската среда. Спазвайки националните обичаи архиерейски наместник отец Георги Тодев отслужи водосвет за здраве и сполучливи действия по план.  На церемонията участваха публични лица, общински съветници и жители.

***

Този документ е основан в границите на план, № от ИСУН BG16RFOP001-1.032-0006 -С01  „ Благоустрояване и реорганизация на парк Марица, гр. Димитровград “, Приоритетна ос 1: „ Устойчиво и интегрирано градско развиване ”, Инвестиционен приоритет 3: „ Градска среда ”, Процедура: BG16RFOP001-1.032 - Изпълнение на интегрирани проекти за градско възобновяване и развиване 2014-2020-Димитровград, който се реализира с финансовата поддръжка на Оперативна стратегия „ Региони в напредък ” 2014-2020 година, съфинансирана от Европейския съюз посредством Европейския фонд за районно развиване. Цялата отговорност за наличието на обявата се носи от Община Димитровград и при никакви условия не може да се смята, че този документ отразява формалното мнение на Европейския съюз и Управляващия орган на Оперативна програма “Регионално развитие” 2014-2020 г
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР