Стартира виртуалната приемна в Министерство на земеделието, която министър Иванов

...
Стартира виртуалната приемна в Министерство на земеделието, която министър Иванов
Коментари Харесай

Виртуалната приемна в Министерство на земеделието отговаря на въпроси за секторните политики

Стартира виртуалната приемна в Министерство на земеделието, която министър Иванов разгласи като една от крачките за бистрота в работата на ведомството и отвореност към проблемите на българските земеделци.

В първата виртуална среща взеха присъединяване трима ръководители на дирекции „ Растениевъдство”, „ Животновъдство” и „ Политики по агрохранителната верига”, които дадоха отговор на близо 30 въпроса от разнообразни организации и жители.

В частта „ Растениевъдство” шефът на дирекцията Петър Кировски отговори на въпроси за основаване на трайни насаждения от рози, както и определянето на легитимността на производителите на рози; опцията производителите на бадеми да бъдат включени в обвързаното заплащане, препарати за зимно напръскване и коронавирус ограниченията, както и ще има ли изключително подкрепяне в оранжерийния бранш.

В частта „ Животновъдство” , ръководителят на дирекция Деница Ковачева отговори на запитвания за ограниченията в поддръжка на птицевъдството и бъдещето на сектора; ще могат ли да се декларират животни по две ограничения по едно и също време - ПНДЖ (3) и Агроекология (Мярка 10); какви са опциите, които дава нова намеса, заложена в Стратегическия проект, която ще сеприлага от 2023 година във връзка с подкрепяне на застрашени породи; какво включва СПО/реализация на пазара на месо, приплоди при застрашени породи, дотациите включват ли се с размера на стопанството; по какъв начин и по какъв метод министерството ще подкрепя свиневъдния бранш в България.

В частта „ Политики по агрохранителната верига” , шефът на дирекцията Милена Трендафилова отговори на запитване обвързвано със заплащането от страна на бранша на лабораторни проучвания за задачите на планувания формален надзор в Закона за ръководство на агрохранителната верига и Закона за фуражите.

Виртуалната приемна ще се организира всеки месец като информация за нея ще бъде оповестена на уеб страницата на Министерство на земеделието.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР