Стартира Винария 2024 г. в Асеновград. Общинският конкурс за Най-добро

...
Стартира Винария 2024 г. в Асеновград. Общинският конкурс за Най-добро
Коментари Харесай

Започва събирането на пробите за асеновградския конкурс "Най-добро домашно вино"

Стартира " Винария 2024 година " в Асеновград. Общинският конкурс за " Най-добро домашно вино " към този момент е традиция за града. Събирането на пробите стартира от на следващия ден (04.01.24 г.) и ще продължи до 17.01.24 година (сряда), в това число. Няма възрастови или други тип ограничавания за участниците. Условие е виното, което ще бъде предоставено за състезанието, да е домашно - от годишна продукция 2023 година – алено, бяло, розе или пелин.
 
Участниците следва да дават по 3 бутилки, без никакви отличителни знаци. Пробите ще се събират в постройката на община Асеновград – на II ет., вдясно от централния вход, в помещението на някогашния банков клон, във времето от 08:00 ч. до 17:00 ч. Вината би трябвало да са бистри и да бъдат занесени в стъклени бутилки, като участникът наложително показва сорта на гроздето.
 
 Домашно вино Домашно вино Източник: Община Асеновград
Производителите могат да вземат участие единствено със лично произвеждане. В състезанието не могат да се включват виновност, създадени от грозде от директни сортове. Всеки участник би трябвало да има минимум 30 бутилки от виното, с което се включва в надпреварата. Винарите, които ще бъдат класирани за II кръг пък ще би трябвало да дават по 5 бутилки, за които ще им бъде заплатено по 6 лева за всяка.
 
Награждаването на най-хубавите виновност ще се състои на 31.01.24 година (сряда) в прочут ресторант в Асеновград. Продажбата на куверти за фенове ще стартира от 09.01.24 година (вторник), като цената ще бъде оповестена авансово.
 
Наградите за производители от община Асеновград са както следва:
ЧЕРВЕНИ ВИНА: I място – 400 лева и 50-литрово буре;
II място – 350 лева.;
III място – 250 лева
БЕЛИ ВИНА: I място – 280 лева
ВИНО РОЗЕ: I място – 280 лева
ИЗКУСТВЕНО АРОМАТИЗИРАНИ ВИНА (ПЕЛИНИ): I място – 280 лева
Наградите за производители от обитаемо място, отвън община Асеновград са както следва:
I място – 300 лева и 50-литрово буре;
II място – 250 лева
III място – 200 лева
 
Специална премия " Никола Македонски " за " Най-добър домакински мавруд " – 300 лева
 
" Най-добро домашно вино " от годишна продукция 2023 година ще се дефинира от дегустационна комисия от експерти. Сред членовете й ще бъдат представители от: община Асеновград; Национален институт за проучване и надзор на виновност и спиртни питиета – София; Университет по хранителни технологии – Пловдив; Изпълнителна организация по лозата и виното – София; " Винзавод " АД – Асеновград.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР