Стартира социална инициатива Подай сигнал“. Чрез нея можем директно през

...
Стартира социална инициатива Подай сигнал“. Чрез нея можем директно през
Коментари Харесай

Стартира социална инициатива Подай сигнал“

Стартира обществена самодейност „ Подай сигнал “. Чрез нея можем непосредствено през телефона си да подадем сигнали, в случай че се почувстваме ощетени или излъгани като консуматори, като всеки подаден сигнал от жители ще се ревизира от адвокати, настояват основателите на платформата.

Практически всевъзможни сигнали ще могат да бъдат подавани, свързани с нарушавания на правата на потребителите. Това сподели финансистът и ръководител на Асоциацията на потребителите на банкови и финансови услуги Васил Кендов   в изявление за предаването „ Преди всички “.

В основата на основаването на тази платформа беше невъзможността или нежеланието на тези институции, в това число и на доста държавни, да поддържат връзка с жителите. /…/ Ние ще водим статистика. Всяка тъжба, която влезе при нас ще си получава номер. Тя ще бъде преглеждана от юрист и ще бъде изпращана до съответните институции, изясни Кендов.

По думите му, равнището на автоматизация ще бъде доста високо, а също така юристите са профилирани: Едни адвокати преглеждат жалбите към банки, частни правосъдни реализатори и застрахователи, други се грижат за общината, трети – за Министерство на вътрешните работи, КАТ. Така че при нас има едно систематизиране.

Всеки жител подал сигнал ще би трябвало да заплати сума от 3 лв., с цел да може жалбата му да бъде прегледана от правист и изпратена до съответната институция.

Цялото изявление чуйте в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР