Стартира системата за електронно предоставяне на медицински бележки в училище.

...
Стартира системата за електронно предоставяне на медицински бележки в училище.
Коментари Харесай

Заплаща ли се новата електронна медицинска бележка за ученици?

Стартира системата за електронно даване на медицински бележки в учебно заведение. Целта на смяната е да се избегнат злоупотребите. Данните за отсъстващите възпитаници ще се дават само от персоналните лекари към Националната здравно-информационна система, след което ще постъпват в електронните дневници.

Заместник-председателят на УС на БЛС доктор Николай Брънзалов сподели в студиото на " Денят стартира ", че няма избрана цена за здравната записка за учениците и всяко лечебно заведение единствено дефинира цената за тази услуга.

" Това е административна услуга, която не влиза в пакетите от действия, които се реализират от тези заведения и за нея би трябвало да се издаде касов бон ", уточни Брънзалов.

Вижте целия диалог във видеото

Получихме и доста сигнали за това, че родители заплащат за тези медицински бележки за деца до 18-годишна възраст. Какво споделят лекарите и по какъв начин се дефинира цената, потърсихме отговорите от общопрактикуващите лекари Николай Христов и Венцислав Даскалов и Севдалина Панайотова, здравна сестра.

Вижте повече в репортажа на Варсен Такворян

Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР