Стартира ремонтът на яслата Детски смях в Пловдив, който е

...
Стартира ремонтът на яслата Детски смях в Пловдив, който е
Коментари Харесай

Запрянови 03 ООД ремонтират ясла Детски смях

Стартира ремонтът на яслата " Детски смях " в Пловдив, който е на стойност 1 600 000 лв.. Престои цялостно саниране на постройката, ремонт на покрива, построяването на плувен басейн и цялостно облагородяване на двора. Срокът за осъществяване на плана е 5 месеца. Главен реализатор на обекта е компания „ Запрянови 03 ”, а планът се изготвя от екип на „ Макир-П ” и арх. Людмила Петкова. Дружеството към този момент се е специализирало в ремонта на детски градини и обира огромна част от поръчките в този бранш. Името на " Запрянови 03 " нашумя към реконструкцията на зоопарка, откакто се оказа, че строителите са получили поръчката, преди да станат ясни количествено-стойностните сметки по плана.

Ремонтът на яслата " Детски смях " е един от плановете, обвързван с възстановяване на виталната среда, включен в Интегрирания проект за градско възобновяване и развиване /ИПГВР/ на Пловдив. Финансирането му идва по Оперативна програма „ Регионално развиване ” за интервала 2014-2020 година Новата разработка се концентрира към внедряването на ограничения за енергийна успеваемост в яслата на ул.„ Весела ” № 30. Според създаването следва промяна на дограмата - външната се подменя с PVC и напълно нова вътрешна дограма. Проектантите регистрират неприятно положение на всички подпрозоречни первази, както и на делатационните фуги сред размерите. Предвижда се също по този начин нова топлоизолация с нова мазилка. Вътрешните настилки се подменят изцяло, като новите ще са с нужните наклони, нови дъждосбори и отводняване, споделят от екипа. От там оферират напълно нова топло- и хидроизолация на покривите. В планувания нов размер се разполага басейнът на яслите. В двора ще има 6 нови площадки, с подобаващи настилки и помрачаване. Проектът резервира съществуващите дървета.

„ Детски смях ” е общинска детска ясла и е основана през 1980 година, тя е с одобрени обичаи в развъждане и образование на деца до 3-годишна възраст. Помещава се в солидна двуетажна постройка. Има необятен двор с четири обособени площадки със уреди за игра, пясъчници, люлки и зелени площи. В детското заведение действат 4 смесени яслени групи за деца от 10-месечна до 3-годишна възраст, от които 3 дневни и една седмична - единствена за града, в услуга на родители, работещи на смени.

Към детската ясла действа и детска кухня, в която се подготвя храна.

След реконструкцията в яслата ще бъдат открити две нови групи. Те ще бъдат настанени в източното крило на детското заведение, което през последните 10 години бе обещано чартърен на организацията на сляпо-глухите в Пловдив.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР