Стартира разработването на нов финансов инструмент чрез ББР в помощ

...
Стартира разработването на нов финансов инструмент чрез ББР в помощ
Коментари Харесай

Министър Пулев: Служебният кабинет е кабинет на действието! Работим в синхрон за подкрепа на земеделците

Стартира създаването на нов финансов инструмент посредством ББР в помощ на земеделските производители

Служебният кабинет е кабинет на действието. Работим в цялостен синхрон Българската банка за развиване (ББР) да поддържа земеделските производители и животновъди. Стартираме създаването на нов инструмент за финансиране на земеделския бранш посредством ББР. Това съобщи министърът на нововъведенията и растежа Александър Пулев след работна среща със зам.-министъра на земеделието Тодор Джиков, представители на Националната овцевъдна и козевъдна асоциация, представители на пчеларите, на производителите на плодове и зеленчуци, на биохрани, както и специалисти от министерствата и ББР.  

„ Подхождаме по чист и транспарантен метод. Направихме разбори и начертахме евентуални благоприятни условия за разнообразни финансови принадлежности. Протягаме ръка на другите браншове, на браншовите и работодателски организации “, съобщи Пулев на брифинг в министерството.

Той акцентира, че от другата седмица стартира работната група с специалисти от министерствата, ББР и представители на земеделския бранш, на която ще бъде начертан в елементи новият финансов инструмент, който да дава отговор на потребностите на сектора.

Пулев съобщи, че се уголемява портфейлът от принадлежности в ББР и задачата на МИР е Банката да проработи интензивно за структуроопределящите промишлености като запълни нишата, където липсва комерсиално финансиране.

От Националната овцевъдна и козевъдна асоциация благодариха на министър Пулев за бързата му реакция, откакто се е срещнал с потребностите и проблемите на бранша им и подчертаха, че разчитат на поддръжката на държавната банка.

„ В бърз период ще излезем с стратегия, отговаряща на потребностите на земеделските бизнеси “, обявиха от управлението на ББР.   

Зам.-министърът на земеделието Тодор Джиков акцентира, че неналичието на съответно финансиране за бранша значи липса на продоволствена сигурност. „ За да възстановим браншове плодове и зеленчуци и отглеждане на животни, има потребност производителите да се кооперират, с цел да бъдат конкурентоспособни на сътрудниците си в Европейски Съюз, както и достъп до финансов запас и помощ от страната в лицето на ББР “, сподели Джиков.   

Припомняме, че по-рано денем министър Пулев разиска и евентуално нов инструмент посредством ББР за енергетиката с отрасловия министър Росен Христов и представители на Електро разпределителните сдружения.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР