Стартира Проектът Русе и река Дунав“ с бенефициент ОУ Олимпи

...
Стартира Проектът Русе и река Дунав“ с бенефициент ОУ Олимпи
Коментари Харесай

Документален албум „Русе и река Дунав“ запознава с богатата история на града и региона

Стартира Проектът „ Русе и река Дунав “ с бенефициент ОУ „ Олимпи Панов “-Русе и сътрудник „ Държавен списък “-Русе, финансиран по Програма „ Култура “ на Община Русе.

Той е ориентиран към разширение и обогатяване знанията за историята на Русе и района, респективно на мястото на река Дунав в развиването на града и основаването на контакти със страните от Средна Европа.
    Същността на плановото предложение се състои в подготовка и издаване на документален албум с архивни фотоси, селектирани тематично от възпитаници, ученици на учебното заведение. Албумът ще среща с богатата история на Русе, обвързвана с река Дунав, посредством фотоси и фотографии, доста от които ще бъдат показани за първи път. Изданието е времево насочено в интервала от края на XIX в. до 80-те години на XX в.
     Съгласно Графика на дейностите, написан в плановото предложение, бе осъществена Дейност 1, а точно – Среща с представители на сътрудниците и целевите групи по плана. Те бяха осведомени с план-графика и метода на осъществяване на дейностите, заложени в плановото предложение. Гост на срещата бе и един от рецензентите на Албума инж. Николай Генчев, който подари следващия забавен документ на Държавен архив-Русе.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР