Стартира приемът на документи от кандидати за потребители на нова

...
Стартира приемът на документи от кандидати за потребители на нова
Коментари Харесай

Община Асеновград разкрива 70 работни места в социалната сфе...

Стартира приемът на документи от претенденти за консуматори на нова обществената услуга, даване от община Асеновград. Началната дата, в която може да се кандидатства, е този понеделник - 29.03.21 година „ Асистентската поддръжка “ е профилирана обществена услуга, която включва ежедневна почасова поддръжка в домашна среда на деца и лица с трайни увреждания и на хора в надтрудоспособна възраст, които са в неспособност за самообслужване. Подкрепата ще се реализира от лице, назначено на служба „ обществен помощник “. На работа ще бъдат наети 66 асистенти, които да се грижат за общо 198 консуматори. Сумата, обезпечена от държавния бюджет за осъществяване на услугата единствено за 2021 година, е в размер на 789 030 лв..

Как да кандидатствате за работа?

Лицата, искащи да бъдат назначени на служба „ обществен помощник “ за даване на обществената услуга „ Асистентска подкрепа”, е належащо да подадат следните документи: заявление–декларация (по образец); документ за идентичност (за справка); автобиография; копие на документ за добита образователно-квалификационна степен за приключено главно образование; декларация от лицето, че е пълновръстен български жител, не е сложено под забраняване, не е осъждано за съзнателно закононарушение от общ темперамент за отнемане от независимост, не е лишено по съответния ред от правото да заема избрана позиция и не са му налагани ограничения, като причинител по Закона за отбрана от домашното принуждение (по образец); други документи по преценка на претендента, удостоверяващи сполучливо преминат курс на образование за помощник и/или такива, за продължителността на професионален опит (при съществуване на такъв). С утвърдените претенденти за заемане на длъжността „ обществен помощник “ ще бъдат подписани трудови контракти на 8-часов работен ден. Един „ обществен помощник “ ще дава поддръжка на минимум двама консуматори.

Кои хора могат да се възползват от услугата, като консуматори?

Това са лица в надтрудоспособна възраст в неспособност за самообслужване, които нямат избрана по съответния ред степен на понижена работоспособност; деца с трайни увреждания и пълнолетни лица с трайни увреждания с избрана непозната помощ, които не употребяват асистентска поддръжка, помощ за обезпечаване на асистентска поддръжка, или за които не се получава помощ за грижа в домашна среда по реда на различен закон. Кандидатите за консуматори декларират желанието си да употребяват обществената услуга „ Асистентска подкрепа” по сегашен адрес. Необходимите документи за кандидатстване са: заявление-декларация (по образец); документ за идентичност (за справка); експертно решение на ТЕЛК/НЕЛК (копие); медицински протокол на ЛКК (копие); други медицински документи – настояща епикриза и други (копие); пълномощие (в случай, че документите не се подават персонално от претендента за потребител). Максималната дълготрайност за прилагане на обществената услуга „ Асистентска подкрепа” от един консуматор е до 4 часа на ден, всеки работен ден, съгласно направената самостоятелна оценка на потребностите.

Документи по пример за асистенти и за претенденти за консуматори се подават от 29.03.21 година на улица „ Цар Иван Асен II “ №38 (сградата на Стария съвет), всеки работен ден от 08:30 ч. до 17:00 ч. Там могат да бъдат получени и бланките на самите формуляри за попълване.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР