Стартира първият етап на Интегрирания проект за водите на Пловдив.

...
Стартира първият етап на Интегрирания проект за водите на Пловдив.
Коментари Харесай

Община Пловдив сменя 100-годишни тръби с проект за 125 млн. лв.

Стартира първият стадий на Интегрирания план за водите на Пловдив. Символичната първа копка бе направена през днешния ден на кръстовището на улиците „ Средец ” и „ Полковник Дрангов ”  от кмета на регион „ Северен “ Стоян Алексиев, шефът на ВиК Пловдив Спартак Николов и заместник-кметът Пламен Райчев. 
Първият е на стойност 16.5 милиона. Предвижда се рехабилитация на 12.5 км водопроводна мрежа и 13.5 км канализационна мрежа в карето сред булевардите “България ", “Марица север ", “Цар Борис III Обединител " и улица “Победа ". Срокът за осъществяване е 18 месеца, като по думите на кмета късите периоди няма да повлияят на качеството на ремонта.
„ Това, което се прави, не би трябвало да се пипа 100 години. Знаете, че тези тръби са от почти 100 години. Дават се пари и ще желаеме да бъде качествено “, съобщи кметът на Пловдив Здравко Димитров. Той призна, че ще има стеснение за хората, само че бе безапелационен, че този ремонт е неотложен и се прави за положително. Ще бъде основана и краткотрайна организация на придвижването, която да улесни живеещите в региона.

Общата стойност на плана е 125 млн. лева, а задачата му е гарантиране на оптимално отклоняване и филтриране на отпадъчните води, събирани в канализационните мрежи, които сега се изхвърлят без задоволително филтриране. Ще бъдат сменени 12,276 км. водопроводи, успоредни на канализацията, както и 708 сградни отклонения. Ще се построи и нов колектор с дължина 2,746 км. Проектът е финансиран по Оперативна Програма „ Околна среда “.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР