Стартира онлайн сред представителите на строителния сектор за цифрова реформа

...
Стартира онлайн сред представителите на строителния сектор за цифрова реформа
Коментари Харесай

Стартира онлайн анкета за цифрова реформа в строителния бранш

Стартира онлайн измежду представителите на строителния бранш за цифрова промяна в сектора. Проучването е в границите на плана на Министерството на районното развиване и благоустройството „ Подготовка и пускане на цифрова промяна на българския строителен бранш “, реализатор по който е KPMG, оповестиха от Министерство на регионалното развитие.
Целта е да се откри готовността за започване на цифрова промяна в строително-инвестиционния развой и въвеждане на строително осведомително моделиране (СИМ/BIM). Представителите на бизнеса в бранша могат да се включат в анкетата до 15 декември 2020 година. Тя е налична
 Проверяват строителството в местността Алепу край Созопол Проверяват строителството в местността " Алепу " край Созопол
По разпореждане на началника на Дирекцията за народен строителен надзор арх. Иван Несторов, във вторник, 5 март, началникът на РДНСК &...
Проект „ Подготовка и пускане на цифрова промяна на българския строителен бранш “ е финансиран от Генерална дирекция „ Подкрепа на структурните промени “ на Европейската комисия.
В рамките на осъществяването му се планува изработването на тактика и пътна карта със стъпки за реформиране на бранша посредством въвеждане на строително-информационно моделиране в целия строително-инвестиционен развой.
Ще се изготви и План за национална цифрова платформа за строителството, в който ще бъде избран типов формат на отворени данни за продан на информация сред доставчиците и възложителите на публичните поръчки – нужни стандарти за въвеждане на строително-информационно моделиране, ИТ инфраструктура, споделени бази данни, взаимното им използване в сходство с условията, въведени на европейския пазар.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР