Стартира нова полицейска операция, която е насочена към контрола на

...
Стартира нова полицейска операция, която е насочена към контрола на
Коментари Харесай

Близо 23 000 нарушители на пътя само за седмица

 Стартира нова полицейска интервенция, която е ориентирана към контрола на скоростта ". Това заяви основен контрольор Николай Крушарски от ГДНП.  По думите му от началото на годината учредената причина за произшествията е несъобразената скорост основно в обитаемоте места, както и по пътищата от републиканската мрежа.

Миналата седмица КАТ е провела сходна акция, при която с изключение на за скоростта се е следяло и за неправоспособни водачи, съществуване на наложителна " Гражданска отговорност ", както и за приложимост на алкохол и наркотични субстанции по ръководство на МПС. Проверени са над 37 хиляди моторни транспортни средства и над 44 хиляди водачи и участници в пътното придвижване.

Констатирани са над 1400 нарушавания от водачи, които не са употребявали предпазни системи – колани или каски. " Това е сериозен брой единствено за по-малко от седмица ", съобщи Крушарски.

53 водачи са хванати да карат под въздействието на наркотични и упойващи субстанции. 142 от тестваните водачи пък са седнали зад кормилото след приложимост на алкохол. 197 души пък са хванати да ръководят автомобил без брошура.

Само за миналата година водачите, карали със скорост над разрушената са 1 милион. За миналата седмица пък, когато се организира акция скорост в дребните обитаеми места, нарушителите са над 22 700.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР