Стартира масовото тестване на учителите. Мащабното изследване с бързи ще

...
Стартира масовото тестване на учителите. Мащабното изследване с бързи ще
Коментари Харесай

Стартира масовото тестване за COVID-19 сред учителите

Стартира всеобщото тестване на учителите. Мащабното проучване с бързи ще се прави на стадии, като тестването е гратис и непринудено, оповестява. До момента обаче, по-малко от половината от учителите и непедагогическият личен състав в учебните заведения са поискали да дадат проби за съществуване на вируса.
Тестването на учителите цели да се открие скритата заболеваемост в системата, а по-късно и да се приложат ограничения за справяне с нея. От Министерството на образованието пресмятат за bTV, че сред 40 и 50% от работещите в учебните заведения желаят да се изследват. В градове като Русе и Ловеч процентите са едвам 30, а най-вече искащи има в Силистра – 82%.
 Масовото тестване на учители за ковид в Стара Загора - към този момент всички проби са негативни Масовото тестване на учители за ковид в Стара Загора - към този момент всички проби са негативни
Всички резултати на извършените през днешния ден (22 януари) изследвания с бързи антигенни проби за COVID-19 на педагогическия и непедагогич...
Няма консенсус измежду учителите и за имунизацията против COVID-19. Преобладават тези, които са скептични към имунизациите. Моментната статистика демонстрира, че към 23% от преподавателите желаят се имунизират. Във висшето обучение искащите са малко повече – 28%.
Както имунизирането, по този начин и тематиката за тестването раздели учителите и непедагогическия личен състав в мненията им. „ С наслада посрещам това тестване. Работата ми като психолог допуска контакт с деца с аутизъм и не може да бъде реализирана нужната отдалеченост от метър и половина “, споделя учебен психолог. Ресурсният преподавател Елена Иванова обаче отхвърля да се тества, а повода – има синузит. „ Смятам, че всякаква операция би влошила положението ми. И тъй като не съм сигурна в същинския резултат от тестванията “, сподели още преподавателят.
В столичното 37 СУ „ Райна Княгиня “ скринингово проучване са поискали всички учители от начален стадий, които към този момент седмици преподават присъствено. В учебното заведение ще дойдат мобилни екипи от близкото ДКЦ, с цел да взема проби. Всеки преподавател, който не е съумял да се тества в своето учебно заведение, има опция да го направи като пристигна в лечебното заведение, което прави операциите.
В София в скрининга ще се включат и медицинският личен състав в учебните заведения, както и медици от СРЗИ. „ Най-важно е да имаме едно успокоение у сътрудниците, с ясното схващане, че в случай че всичко е наред, би трябвало да продължат да съблюдават тези ограничения “, сподели Таня Михайлова, зам.-министър на образованието и науката. Списъците с искащи не са дефинитивни. При позитивна проба се карантинира целият клас. Следващ в процеса на тестване е личният състав в детските градини.
 В Пловдив потегли всеобщо тестване на учители за ковид В Пловдив потегли всеобщо тестване на учители за ковид
В Пловдив стартира всеобщото тестване на учителите с бързи антигенни проби. Пробите се взимат в учебните заведения от медицинските сестри, които...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР