Стартира мащабна кампания за дигитализиране на българския спорт. Проектът има

...
Стартира мащабна кампания за дигитализиране на българския спорт. Проектът има
Коментари Харесай

Стартира мащабна кампания за дигитализиране на българския спорт

Стартира огромна акция за дигитализиране на българския спорт. Проектът има за цел всеки състезателен клуб в България да разполага със личен работещ уеб страница.

Кампанията Дигитален Спорт е изцяло безплатна, а направените уеб страници се дават на клубовете гратис - в поддръжка на българския спорт.

Инициативата към този момент е подкрепена и работи в партньорство с Професионална футболна лига (ПФЛ), Българска баскетболна федерация в лицето на изпълнителния шеф Филип Виденов, както и Национална баскетболна лига (НБЛ). А също по този начин персонално от президента на Българска волейболна федерация Любомир Ганев, както и Национална волейболна лига (НВЛ).

В плана са включени клубове от всички групови спортове в България, измежду които водещите - футбол, баскетбол, волейбол, без значение от равнището, в което се състезават – професионално или аматьорско. Както и без значение дали става въпрос за мъжки или женски спортни организации.

Един от главните акценти на самодейността визира детско-юношеския спорт. Дигитален Спорт предлага специфичен ДЮШ указател с подробни данни и контакти за детско-юношеските школи и академии на спортните клубове в България. Целта е бърз и елементарен достъп на подрастващите и техните родители към спортни бази (стадиони, зали, игрища), клубовете и даже график на подготвителния развой.

Друга съществена цел на акцията е еднообразно внимание към женския спорт, надлежно разработване на уеб страници на женски спортни клубове по футбол, волейбол, баскетбол и други.

Целта на акцията е направата на уеб страници за над 150 спортни клуба в България и постигане до обща публика над 500 000 души. По последни данни над 80% от популацията в България има непрекъснат достъп до интернет, а посредством плана Дигитален Спорт българските спортни клубове могат да бъдат елементарно налични до милиони консуматори.

На този стадий в самодейността са включени над 150 клуба от Втора и Трета лига по футбол, СуперЛига и Висша лига по волейбол, женската Демакс лига по волейбол, както и Национална баскетболна лига (НБЛ) и Българска баскетболна лига (ББЛ - “А ” и „ Б “ група) по баскетбол. Първите 25 уеб страницата към този момент са подготвени, а направата на останалите е в развой.

Ако вашият клуб към момента няма уебсайт - може да се свържете с уредниците на инциативата тук: https://digitalensport.bg/#kontakti или на имейл: [email protected].





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР