Стартира кандидатстването по Програма за ползване на хуманитарна помощ за

...
Стартира кандидатстването по Програма за ползване на хуманитарна помощ за
Коментари Харесай

Започна второто кандидатстване от хотелите, настанили украински бежанци |

Стартира кандидатстването по Програма за прилагане на филантропична помощ за лица, търсещи краткотрайна протекция в България в резултат на военните дейности в Украйна за втори регистриран интервал от 1 до 30 април, оповестиха от Министерството на туризма. 

Програмата цели подкрепяне на предприятия и лица, които упражняват активност в категоризирани и регистрирани места за наставане по смисъла на Закона за туризма, вписани в Националния туристически указател, както и бюджетни организации и лица, които стопанисват обекти, вписани в Регистъра на местата за заслон и предоставящи услуга по настаняване и изхранване на лица, търсещи краткотрайна протекция.

Украинските бежанци, обхванати от краткотрайната протекция имат право на филантропична помощ за настаняване и изхранване в места за настаняване в общ размер на 43,60 лева с включително Данък добавена стойност (при Данък добавена стойност в размер на 9%-на ставка) на едно лице за нощувка и храноден (закуска, обяд и вечеря).

Средствата се изплащат ежемесечно от бюджета на Министерството на туризма след утвърждение от Министерския съвет.

Заявленията за погашение на средствата се подават по електронен път посредством Системата за ръководство на националните вложения (СУНИ) от 10:00 часа на 1 май до 16:30 часа на 5 май за отчетния интервал от 1 до 30 април. 

Линк към отворената стратегия за кандидатстване:
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР