Стартира изплащането на средствата, които УЕФА отпуска за развитие на

...
Стартира изплащането на средствата, които УЕФА отпуска за развитие на
Коментари Харесай

Левски, ЦСКА-София и останалите взеха сериозна сума заради Лудогорец - ето кой колко получи

Стартира изплащането на средствата, които УЕФА отпуска за развиване на футбола в страните-членки на централата. Сумата, генерирана във тип на солидарно заплащане от страна на европейската футболна асоциация, се дефинира въз основата на присъединяване на представители на съответната страна в груповата фаза на континенталните клубни шампионати. Въз основа на резултатите, реализирани от родните евроучастници, Българският футболен съюз разпредели сумите, както следва: 57 250 лв. за всеки от клубовете в Първа лига, 24 500 лв. за всеки от клубовете от Втора лига и по 2020 лв. за клубовете от Трета лига.

Преводът на солидарните заплащания от УЕФА за тимовете от Първа и Втора лига бива осъществен чрез Професионалната футболна лига, към която БФС към този момент пренасочи финансовите средства.

Общата сума, която европейската централа отпуска за клубовете, представители на обособените национални федерации за сезон 2017/2018, възлиза на 125 милиона евро, като над три четвърти от сумата отива за страните, излъчили участници в груповата фаза на Шампионската лига.

Българският представител в групи на ШЛ или ЛЕ през предишния сезон бе Лудогорец. Разградчани съумяха да прескочат групите на Лига Европа и доближиха до елиминационната фаза, където отпаднаха от Милан.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР