Стартира ежегодният конкурс за Наградата „Джон Атанасов“ на Президента на

...
Стартира ежегодният конкурс за Наградата „Джон Атанасов“ на Президента на
Коментари Харесай

Стартира конкурсът за наградата Джон Атанасов“ по инициатива на президента

Стартира годишният конкурс за Наградата „ Джон Атанасов “ на Президента на Републиката, носещ името на световноизвестния откривател от български генезис Джон Атанасов – основател на първия електронен дигитален компютър с регенеративна памет.

Наградата „ Джон Атанасов “ се връчва на млади български учени и откриватели в региона на компютърните науки за техните изключителни достижения в международен мащаб.

Сред лауреатите на президентската премия са ръководители на изследователските центрове на водещите в региона на компютърните науки научно-изследователски институти и мултинационални компании в света.

Участниците в състезанието за премията през 2021 година ще се съревновават за оценки в следните категории:

1. Награда „ Джон Атанасов “ на Президента на Република България;

2. Две Грамоти „ Джон Атанасов – Ученици и техните преподаватели “ – първата за триумфи, реализирани през годината от екип ученик-преподавател в интернационалните олимпиади по информатика и втората за триумфи, реализирани през годината от екип ученик-преподавател в интернационалните олимпиади по осведомителни технологии.

3. Грамота „ Джон Атанасов – план с огромен публичен принос “.

4. Грамота „ Джон Атанасов – дебютен пробив в региона на компютърните технологии “.

5. Грамота „ Джон Атанасов – подстрекател и основател на таланти”.
Носителите на Наградата и Грамотите „ Джон Атанасов “ се дефинират от жури, формирано от водещи в региона на компютърните науки учени и специалисти.

Крайният период за кандидатстване за оценките в обособените категории на Наградата „ Джон Атанасов “ е 5 септември 2021 г.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР